Tetka Saveta

Da li se i vi "okupate" dok punite posudu za led? To je zato što to ODUVEK SVI POGREŠNO RADIMO, evo kako treba! (VIDEO)

Jedan korisnik TikToka je otkrio kako se pravilno puni posuda za led, a da prilikom tog posla ne okupate i sebe i celu kuhinju.

02.10.2022 12:30

Da li se i vi "okupate" dok punite posudu za led? To je zato što to ODUVEK SVI POGREŠNO RADIMO, evo kako treba! (VIDEO)
Profimedia

Posuda za led je veoma praktična i svima nam omogućava da uvek pri ruci imamo kockice leda kako bismo rashladili omiljena pića. Međutim, da li vam se i od same pomisli da ste sve kockice već istrošili, te da je potrebno da ponovo napunite tu specijalnu posudu, zavrti u glavi, budući da njeno dopunjavanje znači i da ćete se potpuno okupati u kuhinji? To se obavezno dešava jer su kalupi za lediće plitki, a pritisak na slavini jak, pa voda šikne na sve strane. 

Ako vam je taj scenario i te kako poznat, to onda znači samo jedno - posudu za led ste sve vreme punili na potpuno pogrešan način.   

Srećna republika vam donosi trik kako da u jednom potezu izbegnete prskanje vode prilikom sipanja vode u kalupe posude za led, pa je potpuno očekivano da će vas ovaj video skroz iznenaditi. Naravno, treba imati u vidu da je ovde samo reč o najobičnijim četvrtastim posudama, ne i onim koje su u obliku flaše i imaju poklopce. 

@davidparody1

this way theres never a mess

♬ original sound - DavidParody

Kako je praktično pokazao jedan od korisnika TikToka ovu posudu možete bez problema dopuniti, a da pritom ne isprskate sudoperu, pola kuhinje i, naravno, sebe. Trik je u položaju u kome držite posudu ispod mlaza vode.

Naime, ukoliko je držite u normalnom horizontalnom položaju voda će se odbijati o ivice posude i prskati na sve strane. Zato je dovoljno da je postavite vertikalno ispod mlaza kako bi se voda slivala niz otvore za kockice.

- Neverovatno! Nikad mi ovako nešto ne bi palo na pamet. Hvala za koristan savet – napisao je jedan korisnik TikToka.

- Isprobao sam vaš metod i zaista deluje – dodao je drugi.

- Ja uvek ovako perem posudu za led i nema prskanja vode okolo. Ne znam kako ranije niste znali za ovo – napisala je jedna korisnica te društvene mreže.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)