Lice

Uklonite podočnjake NA POTPUNO PRIRODNE NAČINE

Tamne kolutove oko očiju može ukloniti na potpuno prirodan način, a mi vam nudimo 8 recepata za pripremu i korišćenje preparata koje možete napraviti kod kuće.

15.08.2022 21:00

Uklonite podočnjake NA POTPUNO PRIRODNE NAČINE
FOTO:Shutterstock

Tamni kolutovi oko očiju najveći su neprijatelj ženske lepote. Koliko god da se sredite i našminkate ukoliko imate podočnjake izgledaćete umorno. Osim toga, podočnjaci uvek dodaju i koju godinu više.

U borbi protiv tamnih kolutova ispod očiju mnoge farmaceutske kuće nude razne preparate od korektora do raznih seruma.

Srećna republika nudi 8 recepata da podočnjake uklonite na potpuno prirodan način i to u sopstvenom domu.

Pixabay.com

Dovoljne su latice od jedne ruže

1. Ružina vodica

Ružina vodica hidrira i neguje kožu lica, smanjuje otoke, crvenilo i svrab. Uz to i izbeljuje i podmlađuje kožu lica, a pomaže i kod uklanjanja podočnjaka. Priprema se vrlo jednostavno i uvek ćete pri ruci imati prirodan preparat za borbu protiv podočnjaka.

Priprema: Isperite latice od jedne ruže pod mlazom vode i staviti ih u malu posudu. Nalijte šolju tople vode i pustite da se ohladi. Sipajte tečnost u staklenu bočicu i držite je u frižideru. Koristi se tako što se 2 tufera vaze ili blaznice natope ružinom vodicom i stave na podočnjake. Držite 15 minuta. Preporuka je da se ovaj tretman koristi ujutru i uveče.

2. Bademovo ulje

Bademovi ulje je izuzetno hranljivo i prija svakom tipu kože. Uz pomoć ovog ulja možete se osloboditi i tamnih kolutova ispod očiju. Dovoljno je da pre spavanja na podočnjake nanesete 2-3 kapi bademovog ulja i lagano ih utapkate vrhovima prstiju. Rezultati će se biti vidljivi već za 7 dana.

Pixabay.com

Ta sok od krompira vam je potreban jedan svež krompir srednje veličine

3. Sok od krompira

Krompir je odličan izvor vitamina C, hladi kožu sa ima i mogućnost da posvetli tamne krugove oko očiju. Za pripremu soka potreban vam je samo svež krompir.


Priprema: Svež sirov krompir izrendajte, a potom uz pomoć gaze iscedite sok. U sok od krompira dobro natopite 2 blaznice i stavite na podočnjake. Držati 10 minuta, isperite lice mlakom vodom a potom na podočnjake vrhovima prstiju utapkajte kap do dve maslinovog ulja. Tretman traje 2 nedelje i potrebno je primenjivati ga svakog dana.

4. Oblog od krastavaca

Krastavac se već vekovima koristi u negu dama. Sadrži veliku količinu antioksidansa i poput krompira ima mogućnost da izbeli kožu. Oblog od krastavaca je vrlo jednostavan, a učinak fantastičan.

Priprema: Isecite 2 deblja koluta krastavca i stavite ga u frižider na 30 minuta. Kad se dobro ohladi stavite krastavac na podočnjake i držite 10 do 15 minuta. Isperite lice hladnom vodom. Postupak ponavljajte svaki dan 7 dana i podočnjaci će nestati.

Pixabay.com

Iskoristite i sok od paradajza za uklanjanje podoćnjaka

5. Sok od paradajza

Paradajz je bogat likopenom koji jača mikrocirulaciju što doprinosi smanjenju tamnih kolutova oko očiju.

Priprema: Operite svež, zreo paradajz i iscedite sok koji možete naneti direktno na kožu ispod očiju ili uz pomoć blaznica natopljenih u sok od paradajza. Ostavite da stoji 10  minuta, a potom isperite lice. Ukoliko ovaj postupak ponavljate svaki dan efekat že biti vidljiv za 2 nedelje.

6. Čaj kao oblog

Čaj je bogat kofeinom, taninom, i antioksidansima što je odlično za uklanjanje tamnih kolutova ispod očiju i otoka.

Priprema: Skuvajte šolju zelenog čaja sačekajte da se ohladi i natopite blaznice. Višak tečnosti ocedite i stavite na oči. Na isti način možete koristiti i kesice čaja. Oblog držite 10 do 15 minuta i tako svaki dan a za nedelju dana vaši podočnjaci će nestati.

shutterstock.com

Svako jutro kockicama leda trljate po 30 sekundi podočnjake ispod svakog oka

7. Kockice leda

Led ima sjajan učinak na kožu izglađuje bore, podstiče elastičnost i gotovo odmah uklanja podočnjake. Da biste pojačali njegovo delovanje napravite čaj od nekoliko različitih vrsta lekovitih biljaka, razlijte u posudu za led i već sutradan ćete imati spremne biljne kockice leda. Za pripremu se mogu koristiti listovi kudelje, različka, kamilice ili peršuna.

Priprema: Čajnu kašičicu svake od ovih biljaka sipajte u činiju, prelijte sa 200 ml vrele vode i ostavite 2 sata. Tečnost sipajte u posudu za led i stavite u zamrzivač. Svako jutro oko 30 sekundi protrljate podočnjake sa kockicama ovog leda. Rezultati će biti vidljivi već za 2 nedelje.

8. Maska od mleka i hleba

Mleko hidrira i izbeljuje kožu a kvasac je bogat vitaminom B koji smiruje i hrani kožu.

Priprema: Napravite smesu od komadića hleba i mleka, ali dane bude previše gusta. Stavite masku na područje podočnjaka i držite 10 do 15 minuta. Nakon toga se umijte mlakom vodom. Ako redovno budete primenjivali ovaj tretman podočnjaci će vrlo brzo nestati.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)