Tetka Saveta

Uz ovaj TRIK zaboravite na prskanje ULJA iz tiganja! Ovo treba da zna svaka domaćica!

U pitanju je namirnica koju ima svako domaćinstvo a koja će sprečiti prskanje vrelog ulja i rizik da opečete ruke

29.09.2022 17:00

Uz ovaj TRIK zaboravite na prskanje ULJA iz tiganja! Ovo treba da zna svaka domaćica!
Pixabay.com

Prženje u tiganju posebno mesa noćna je mora za svaku domaćicu. Vrelo ulje iz tiganja najčešće prska svuda okolo pa nakon pripreme obroka neophodno je temeljno čišćenje kuhinje i šporeta. Čak i obično prženje jaja na oko ili kobasica za doručak pravi sličan problem i istu vrstu nereda.
Kako bi izbegle prskanje ulja većina domaćica poklapa meso prilikom prženja što utiče na teksturu posebno ukoliko pripremate stek. Osim toga prilikom prženja u poklopljenom tiganju teško ćete dobiti hrskavu koricu koja je neodoljiva za sve ljubitelje prženog mesa.
Srećna republika vam donosi jednostavn i proveren trik kako da sprečite prskanje ulja po šporetu i kuhinji prilikom prženja.

shutterstock.com

Samo vodite računa da ne presolite jelo zašto što će meso upiti so iz ulja

Proveren trik

U pitanju je namirnica koju ima svako domaćinstvo i koje sprečava da vrelo ulje prska svuda okolo kad u njega ubacite meso, jaja ili bilo koju drugu namirnicu za prženje. Stvar je vrlo jednostavna. Pre prženja u tiganj sipajte prstohvat soli i sačekajte da se dobro ugreje pa tek onda u tiganj dodajte ulje. Sad bez bojaznosti možete staviti meso da se prži jer so sprečava višak vode da u dodiru sa vrelim uljem prska okolo. Ne samo što će vam šporet i kuhinja ostati čista već nećete rizikovati da ispečete ruke vrelim uljem koje prska iz tiganja. Ne zaboravite da meso koje pržite na ovaj način manje poslite kako biste izbegli da vam jelo bude preslano. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)