Tetka Saveta

Kako da puter ostane svež i do mesec dana? MEKAN I UKUSAN MASLAC U SVAKO DOBA!

Ako ste krenuli da namažete maslac ali on je odseo u frižideru, trebaće vam strpljenja kako bi on omekšao. Postoje jednostavni i brzi načini da on ostane svež i mekad a da bude lako upotrebljiv.

02.10.2022 10:30

Kako da puter ostane svež i do mesec dana? MEKAN I UKUSAN MASLAC U SVAKO DOBA!
Foto: Shutterstock

Iako mnoge domaćice eksperimentišu kada su u pitanju specijaliteti, ali i metode kako da im hrana i namirnice ostanu što duže sveže, mnoge od njih će priznati da za neke trikove i ideje i do danas nisu znale. Zato su tu danas društvene mreže koje su mnogima olakšale život, budući da baš preko njih domaćice iz svih krajeva sveta mogu da dele savete sa drugima i tako olakšaju život

Barbara Kostelo, poznatija kao Babs, stručnjak je za dom i baka je osmoro unučadi, a na svom TikToku deli porodične recepte i razne savete vezane za dom koje mnogim domaćicama olakšavaju posao u kući. Ta baka je nadaleko poznata, pogotovo širom Amerike gde je zovu i "Najljupkijom bakom Amerike".

U nizu mnogih saveta koje nesebično deli sa svojih 2 miliona pratilaca, Barbara je otkrila fanovima kako da puter koji koriste ostane duže svež, pa čak i do mesec dana, kao i na koji način da on bude takve strukture da se u svakom trenutku može namazati na hleb. 

Ona je otkrila da mnogi restorani čuveni širom sveta, poput francuskih, na svojim radnim stolovima imaju takozvano "zvono za puter". Puter se u tom kuhinjskom priboru može držati i do 30 dana, budući da je hermetički zatvoren i stoji na temperaturi od 27 stepeni Celzjusovih.

- Volim svoje zvonce od putera -

- Da, lepo je imati ovaj sud, imam i ja jedan - napisali su pojedini korisnici.

Iako su Barbarini pratioci bili saglasni da je to sjajan način da se puter održi što duže svežim, neki su imali i negativnih iskustava

- Neko mi je poklonio ovo zvonce za puter, ali on se tako brzo kvari u njemu. Sada ga koristim za šećer - napisao je jedan korisnik.

Drugi su se u diskusiji nadovezali komentarima da nikada nisu koristili zvono te da su koristili staklene posude držeći ih na sobnoj temperaturi. 

- Francuz sam, a nikada nisam čuo za ovo zvono - priznao je jedan pratilac. 

Postoje i drugi načini kako da se puter odmrzne ili omekša, a da se ne koriste toplotna energija i pećnica. Dovoljno je napuniti čašu toplom vodom i ostaviti je da odstoji neko vreme. Zatim prospite vodu i čašom poklopite pute na stolu. On će veoma brzo da smekša usled toplote koja se zadržala na čaši i puter je spreman za korišćenje.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)