Tetka Saveta

OVAJ HLEB NIKO NE ŽELI DA JEDE! Potpuno će vas iznenaditi zbog čega, ostavlja bez daha! (FOTO)

Da li ste nekada pojeli toliko ukrasan hleb da ste mislili da je delo nekog majstora? Nekima ide od ruke da prave čistu umetnost od testa i peciva, a evo i kako.

30.09.2022 10:00

OVAJ HLEB NIKO NE ŽELI DA JEDE! Potpuno će vas iznenaditi zbog čega, ostavlja bez daha! (FOTO)
Printscreen/TikTok/linda__atkinson

Uverili smo se do sada u razne majstorije vrhunskih kulinara koji neprestano smišljaju nove ideje ne bi li od jela, pored dobrog užitka, napravili i fantastičnu umetnost i za oči.  Za salate, kolačiće i slično sigurni smo da im ne nedostaje ideja, međutim, da li ste nekada videli ukrasan hleb, kao da je na njemu nešto iscrtano? 

Nekada su bake heklanim miljeom prekrivale nameštaj i svaki mogući kutak u sobi, a ako ste mislili da mu je mesto na stolu ili nekoj polici, ova priča će vas demantovati. Nekim ljudima mašta je otišla dalje pa su pronašli način kako da ga iskoriste i plasiraju svoj proizvod na tržište uz pomoć upravo miljea. Naime, jedna žena koja pod imenom Linda objavljuje snimke, pravljenja razne vrste hleba, na Tik toku pokazuje kako ga ona u domaćinstvu koristi. 

 

 

Na vrlo jednostavan način ona priprema testo za hleb koje oblikuje u onoj veličini kako je zamislila i prekriva ga čvrstim heklanim miljeom koji pod pritiskom ostavlja trag svojih kukičastih šara. Preko njih posipa brašno koje ih dodatno ističe. 

- Divna ideja, probaću to -

- Prekrasno -

- Vau....imam toliko starih bakinih miljea...- bili su neki od komentara.

Pratioci ove gospođe bili su oduševljeni idejom, te su mnoge i milje i hleb podsetili na detinjstvo. Pohvalili su su njenu kreativnost i vrednoću, te bili oduševljeni kakvu je inspiraciju našla.  Majstori kulinarstva zaista nekad mogu napraviti prava umetnička dela poput ovog hleba. Nakon ovako predstavljenog proizvoda, zaista bi bilo greota probati ga i "pokvariti" mu izgled. OVaj fantastičan hleb stekao je veliku popularnost i kod onih koji ne jedu gluten. 

 

 

Za one koji su bili sumnjičavi, misleći da je nemoguće da ovaku izradu dobije testom, Linda je pokazala ceo proces izrade. Naime, ona se pohvalila veštinom izrade hleba crtajući nožem po testu. U "kolekciji" jedne od najpopularnijih prehrambenih namirnica, Linda je uvrstila i kreativne fokače, hleb koji po recepturi italijanskih kulinara zavređuje pažnju i koji po izgledu podseća na picu. Pravi  ga uz pomoć ruzmarina, čeri paradajza, maslinovog ulja i drugih dodataka jelima. 

 

@linda__atkinson Focaccia Friday - this is the softest, most delicious focaccia I’ve had!!. This time it was fresh rosemary, basil, grape tomatoes and Maldon salt. #focacciafriday #focaccia #focaccias #maldon -#maldonseasalt #sourdoughfocaccia #sourdoughbread#sourdoughbaking ♬ Say Something - Piano Covers Club from I’m in Records

 

Ukoliko ste i vi maštoviti, pokušajte i sami da napravite hleb poput ovog koji je osvoji internet. Naravno, nemojte se libiti da dodate neki svoj sastojak kako bi jelo bilo što autentičnije. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)