Sigurno ste dosad probali ili barem čuli za Dubai čokoladu. Ako vam se to dopalo, onda je vreme za Dubai krofne. Reč je o običnom testu za krofne, kakvo inače pravite, ali je punjenje od kombinacije koja će vas oboriti s nogu - pistaći i kadaif.
Nema sumnje da ćete uživati u ovom receptu!
Sastojci:
- 500 g glatkog brašna + malo za valjanje testa
- 2 jaja
- 1 kockica kvasca
- 50 g šećera
- 80 g maslaca
- 100 ml slatke pavlake za kuvanje
- 4 velike kašike ruma
- prstohvat soli
- 1 l ulja za prženje
- šećer u prahu za posipanje (količina po želji)
Za kremu:
- 200 grama kadaifa
- 200 grama namaza od pistaća
- 1 kašika maslaca
Priprema:
U toplo mleko prvo stavite šećer, zatim izmrvite kvasac i promešajte. Dodajte malo brašna tek toliko da počne proces fermentacije. Kad se zapeni, vreme je za pripremu testa.
U činiju stavite brašno, pa u njega dodajte kvasac. Zatim dodajte otopljeni maslac, slatku pavlaku sobne temperature, jaja, rum, šećer i malo soli. Sve sastojke sjediniti mikserom.
Potom posudu prekrijte krpom i ostavite testo na toplom mestu da se diže sat vremena. Nakon dizanja testo istresite na pobrašnjenu površinu. Zatim gornji deo pospite brašnom.
Testo prebacite na radnu površinu i valjkom ga rastanjite na debljinu od oko 1,5 centimetar. Uzmite čašu koja ima tanke ivice i vadite krofne. Pustite ih da se dižu 30 minuta.
U dubljoj posudi zagrejte ulje, pa smanjite temperaturu na srednju. Pržite krofne nekoliko minuta s jedne, pa s druge strane dok ne dobiju lepu žuto-zlatnu boju.
Kad su gotove, stavite ih na salvetu.
Kadaif propržite na malo maslaca, pa ga pomešajte s namazom od pistaća. Tim nadevom punite ohlađene krofne.
Uživajte u ukusu, piše "Story.hr".
Komentari (0)