Slatkiši

SVI STE PROBALI DUBAI ČOKOLADU, ALI KROFNE SU DRUGA DIMENZIJA UKUSA! Spremite klasično testo i napunite ga specijalnim kremom!

Ako volite neobičnu kombinaciju ukusa, probajte ovaj specijalitet - sigurno će vas oduševiti.

25.01.2025 08:01

SVI STE PROBALI DUBAI ČOKOLADU, ALI KROFNE SU DRUGA DIMENZIJA UKUSA! Spremite klasično testo i napunite ga specijalnim kremom!
Shutterstock

Sigurno ste dosad probali ili barem čuli za Dubai čokoladu. Ako vam se to dopalo, onda je vreme za Dubai krofne. Reč je o običnom testu za krofne, kakvo inače pravite, ali je punjenje od kombinacije koja će vas oboriti s nogu - pistaći i kadaif.

Nema sumnje da ćete uživati u ovom receptu!

Sastojci:

  • 500 g glatkog brašna + malo za valjanje testa
  • 2 jaja
  • 1 kockica kvasca
  • 50 g šećera 
  • 80 g maslaca
  • 100 ml slatke pavlake za kuvanje
  • 4 velike kašike ruma
  • prstohvat soli
  • 1 l ulja za prženje
  • šećer u prahu za posipanje (količina po želji)

Za kremu:

  • 200 grama kadaifa
  • 200 grama namaza od pistaća
  • 1 kašika maslaca

Priprema:

U toplo mleko prvo stavite šećer, zatim izmrvite kvasac i promešajte. Dodajte malo brašna tek toliko da počne proces fermentacije. Kad se zapeni, vreme je za pripremu testa.

U činiju stavite brašno, pa u njega dodajte kvasac. Zatim dodajte otopljeni maslac, slatku pavlaku sobne temperature, jaja, rum, šećer i malo soli. Sve sastojke sjediniti mikserom.

Potom posudu prekrijte krpom i ostavite testo na toplom mestu da se diže sat vremena. Nakon dizanja testo istresite na pobrašnjenu površinu. Zatim gornji deo pospite brašnom.

Testo prebacite na radnu površinu i valjkom ga rastanjite na debljinu od oko 1,5 centimetar. Uzmite čašu koja ima tanke ivice i vadite krofne. Pustite ih da se dižu 30 minuta.

Pixabay.com

Recept za Dubai krofne kod kuće

U dubljoj posudi zagrejte ulje, pa smanjite temperaturu na srednju. Pržite krofne nekoliko minuta s jedne, pa s druge strane dok ne dobiju lepu žuto-zlatnu boju.

Kad su gotove, stavite ih na salvetu.

Kadaif propržite na malo maslaca, pa ga pomešajte s namazom od pistaća. Tim nadevom punite ohlađene krofne.

Uživajte u ukusu, piše "Story.hr".

BONUS VIDEO:

Komentari (0)