Ovaj čokoladni čizkejk je idealan desert za sve ljubitelje slatkiša, jer kombinuje dva klasika – bogatu čokoladu i kremasti kolač od sira. Bilo da ga pravite za posebnu priliku ili jednostavno želite uživati u nečemu slatkom, recept za ovaj desert će vas oduševiti.
Sastojci:
150 g mlevenog keksa
100 g otopljenog margarina ili putera
100 g šećera
100 g otopljene čokolade za kuvanje
Za kremu:
200 g otopljene mlečne čokolade
300 g ABC krem sira
130 g šećera u prahu
Za ganache:
150 ml pavlake za šlag
Priprema:
Pomešajte keks, mleko, otopljeni margarin, šećer i otopljenu čokoladu. Stavite prsten prečnika 26 cm na pleh i rasporedite smesu. Ostavite u frižideru dok pripremate kremu. Umutite pavlaku za šlag, ali pazite da ne preterate.
U posebnoj posudi umutite krem sir sa šećerom u prahu, pa dodajte ohlađenu otopljenu čokoladu i sjedinite. Umešajte šlag u kremu i rasporedite preko podloge. Ostavite u frižideru.
Za ganache, zagrejte pavlaku do ključanja, prelijte je preko iseckane čokolade i mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi, pa prelijte preko kreme. Ostavite tortu u frižideru da se stegne, najbolje preko noći.
Uživajte u ovoj neodoljivoj kombinaciji čokolade i kremastog sira!
Komentari (0)