Sač iz rerne je jelo koje zvuči veoma komplikovano da se napravi, a nije tako. Ne zahteva puno pažnje, ali je potrebno strpljenje kako bi meso bilo sočno i ukusno. Da biste pripremali sač iz rerne prvo vam je potrebna odgovarajuća posuda, a onda i povrće i meso kako biste naslagali obrok onako kako zahteva.
U nastavku pogledajte recept za sač iz rerne.
Sastojci:
- 500 grama junećeg mesa (najbolja je kombinacija dve vrste svinjetina i junetina)
- glavica crnog i belog luka
- 1 zelena paprika
- 1 crvena paprika
- 2 paradajza
- štap celera
- 300 grama krompira
- so i biber
- slatka crvena začinska paprika
Priprema:
Prvo uzmite šaku masti i namažite posudu sa svih strana, ravnomerno. Počnite nakon toga da sečete povrće, a pre svega crvenu i zelenu papriku. Nasecite papriku na osrednje komade i stavite je na dno posude. Zatim nasecite celer, takođe na komade. Pređite na paradajz i stavite ga posle celera u sač.
Inače, možete da uzmete povrća koliko hoćete, količina koju ćete iskoristiti je individualna. Od začina možete iskoristiti so i biber po ukusu, ali i slatku, crvenu začinsku papriku. U povrće dodajte crni i beli luk, krupno sečen. Ređajte meso i luk u istom redu, a preko toga stavite krompir. Sač zatvorite poklopcem i stavite ga u hladnu rernu.
Kada ste premestili sač u rernu pojačajte temperaturu na 180 stepeni i pustite da se tako krčka naredna tri sata minimum, do tri i po.
Uživajte u mekanom mesu i sočnom povrću.
Prijatno!
Komentari (0)