Jela sa mesom

SAČ IZ RERNE - jelo iz zemljane posude prste da poližeš! U kućnim uslovima spremite meso koje se raspada od sočnosti!

U nastavku pogledajte najbolji recept za sočni ručak kojim ćete se oduševiti.

29.12.2024 08:01

SAČ IZ RERNE - jelo iz zemljane posude prste da poližeš! U kućnim uslovima spremite meso koje se raspada od sočnosti!
YouTube/Uradi Sama/Kuvajte sa Stašom

Sač iz rerne je jelo koje zvuči veoma komplikovano da se napravi, a nije tako. Ne zahteva puno pažnje, ali je potrebno strpljenje kako bi meso bilo sočno i ukusno. Da biste pripremali sač iz rerne prvo vam je potrebna odgovarajuća posuda, a onda i povrće i meso kako biste naslagali obrok onako kako zahteva.

U nastavku pogledajte recept za sač iz rerne.

Sastojci:

  • 500 grama junećeg mesa (najbolja je kombinacija dve vrste svinjetina i junetina)
  • glavica crnog i belog luka
  • 1 zelena paprika
  • 1 crvena paprika
  • 2 paradajza
  • štap celera
  • 300 grama krompira
  • so i biber
  • slatka crvena začinska paprika

Priprema: 

Prvo uzmite šaku masti i namažite posudu sa svih strana, ravnomerno. Počnite nakon toga da sečete povrće, a pre svega crvenu i zelenu papriku. Nasecite papriku na osrednje komade i stavite je na dno posude. Zatim nasecite celer, takođe na komade. Pređite na paradajz i stavite ga posle celera u sač. 

Inače, možete da uzmete povrća koliko hoćete, količina koju ćete iskoristiti je individualna. Od začina možete iskoristiti so i biber po ukusu, ali i slatku, crvenu začinsku papriku. U povrće dodajte crni i beli luk, krupno sečen. Ređajte meso i luk u istom redu, a preko toga stavite krompir. Sač zatvorite poklopcem i stavite ga u hladnu rernu.

YouTube/Kuvajte sa Stašom

Ovako pripremljeno meso sigurno će oduševiti sve ukućane 

Kada ste premestili sač u rernu pojačajte temperaturu na 180 stepeni i pustite da se tako krčka naredna tri sata minimum, do tri i po.

Uživajte u mekanom mesu i sočnom povrću.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)