Slatkiši

ONA ČISTI RERNU JEDNOM GODIŠNJE, KUNE SE U MAGIČNU KUĆNU PASTU: Ostavi je da stoji 2 sata, a posle sve BLISTA! (VIDEO)

Iako zvuči čudno, ona tvrdi da je moguće.

07.09.2024 15:42

ONA ČISTI RERNU JEDNOM GODIŠNJE, KUNE SE U MAGIČNU KUĆNU PASTU: Ostavi je da stoji 2 sata, a posle sve BLISTA! (VIDEO)
Shutterstock

Čišćenje rerne može biti neugodan i zahtevan zadatak za mnoge, ali Ešli Mekriri je na Instagramu objavila snimak koji je izazvao mnogo pažnje. Nije ni čudo jer Ešli tvrdi da rernu čisti samo jednom godišnje, ali da to radi baš temeljno.

Mekriri napominje da koristi domaću smesu koja se sastoji od pola šolje deterdženta za pranje sudova, jedne i po šolje sode bikarbone i tri četvrtine šolje alkoholnog sirćeta. Ova kombinacija pravi prirodnu pastu koja efikasno uklanja ostatke hrane iz rerne.

Kako da očistite rernu?

Prvo, Mekriri izvlači rešetke iz rerne i potapa ih u toplu vodu sa malo tečnosti za pranje sudova, deterdžentom za veš i sodom bikarbonom. Dok se rešetke natapaju, nanosi pastu na unutrašnjost rerne i ostavlja da odstoji dva sata pre nego što temeljno izribaju.

Nakon ribanja, ona briše unutrašnjost rerne papirnim ubrusom, čisti i ispira rešetke pre nego što ih vrati na svoje mesto.

Kao poslednji korak, Ešli prska spoljni deo rerne antibakterijskim sredstvom za čišćenje i briše ga krpom od mikrovlakana, ostavljajući rernu sjajnom i čistom.

Jedan od njenih pratilaca je podelio savet da se sirće prethodno prokuva pre dodavanja u smesu, kako bi se olakšalo ribanje i uklonila više prljavštine.

Ovaj jednostavan i ekološki prihvatljiv metod čišćenja rerne privukao je pažnju mnogih korisnika društvenih mreža, i video je postao viralan.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)