Tetka Saveta

STAVITE BALON U PODNI ODVOD U KUPATILU I GLEDAJTE ŠTA SE DEŠAVA: Trik koji rešava dva ogromna problema (VIDEO)

Kako da zaustavite bubašvabe?

23.08.2024 13:45

STAVITE BALON U PODNI ODVOD U KUPATILU I GLEDAJTE ŠTA SE DEŠAVA: Trik koji rešava dva ogromna problema (VIDEO)
youtube/simple & fast

Ponekad su najefikasnija rešenja nekog problema sasvim neočekivana, pa čak i bizarna. Ako muku mučite sa najezdom bubašvaba i nesnosnim smradom iz podnog odvoda u kupatilu, rešenje je jednostavno - stavite balon u odvod.

Niko ne voli da vidi bubašvabe koje šetaju po kući, a budući da se najčešće pojavljuju u cevima i odvodima, jasno je da posebnu pažnju morate da posvetite kupatilu.

Bubašvabe neprestano traže savršeno skrovište za život u miru, i u 90 odsto slučajeva mogu se videti u kupatilu, posebno u tuš kabini, kadi ili lavabou.

Ovi insekti vole toplu, vlažnu i slabo osvetljenu okolinu u kojoj se mogu hraniti i preživeti, makar samo nekoliko dana.

Prva stvar je da uradite sve što je do vas - nikad ne ostavljajte prljavo posuđe u sudoperi, mrvice ili hranu na stolu i otvorenu ambalažu u ostavi jer bubašvabe privlači miris koji izlazi čak i iz najmanje rupe u kući.

A što se kupatila tiče, jednostavan i veoma efikasan trik je da balon isečete sa dve strane (kao što je prikazano u videu) i navučete ga na poklopac odvoda. Voda će normalno oticati, ali će bubašvabe imati minimalan prostor za prolaz.

Sa druge strane, ovo je odličan lek i za često neizdrživ smrad iz odvoda, naročito posle obilnih kiša.

Kada se toaleti ne koriste, preporučljivo je odvode pažljivo zatvoriti odgovarajućim čepovima, ne samo radi sprečavanja pristupa bubašvabama, već i iz higijenskih razloga.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)