Tetka Saveta

UMOČITE KROMPIR U OVU NAMIRNICU: Rešićete ogroman problem koji muči svaku domaćicu

Obavezno probajte!

12.08.2024 07:30

UMOČITE KROMPIR U OVU NAMIRNICU: Rešićete ogroman problem koji muči svaku domaćicu
Shutterstock

Svaka domaćica zna koliko je teško očistiti tiganje od zagorele masnoće, ali postoji jednostavan način da to učinite bez upotrebe hemijskih sredstava. Krompir umočen u sodu bikarbonu može biti vaš tajni saveznik u borbi protiv tvrdokornih mrlja. Iako deluje nemoguće, ovo će vam mnogo pomoći.

Zašto je krompir idealan za čišćenje?

Krompir, kao prirodan proizvod, deluje kao blagi abraziv i može efikasno ukloniti zagorelu masnoću sa dna šerpe ili tiganja. Kombinacija soka krompira i sode bikarbone čini čudo kada je reč o čišćenju, a rezultati su vidljivi gotovo odmah.

shutterstock.com

Krompir je super saveznik u domaćinstvu

Kako očistiti sudove koristeći krompir?

Da biste očistili sudove, potrebno je da očistite jedan krompir srednje veličine, isecete ga napola i jednu polovinu umočite u sodu bikarbonu. Zatim trljajte zagorelu masnoću dnom šerpe ili tiganja. Uložite malo napora, ali budite sigurni da će rezultati biti vredni truda.

Ako želite da očistite više sudova na ovaj način, redovno obnavljajte kolutove krompira i povremeno odsecite zaprljani deo. Takođe, češće umočite krompir u sodu bikarbonu kako biste održali efikasnost ovog genijalnog trika. 

Ovaj prirodni metod čišćenja ne zahteva upotrebu nikakvih hemijskih sredstava, a rezultati su impresivni. Isprobajte ovaj savet i iznenadićete se koliko je jednostavno očistiti zagorele masnoće sa svojih sudova.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)