Ovaj sočni hleb od banane sa čokoladnim čipsom je savršen izbor za popodnevnu užinu ili brzi desert. Zahvaljujući zrelim bananama, hleb će biti sočan i ukusan, a čokoladni čips će dodati još jednu notu slatkoće i teksture. Uživajte u pripremi i deljenju ovog ukusnog recepta sa svojim najdražima, sigurno se nećete pokajati!
Pogledajte recept u nastavku.
Sastojci:
- 3 malo veće zrele banane
- 2 jaja
- 115 g rastopljenog maslaca
- 150 g šećera
- 190 g brašna
- 40 g kakao praha
- na vrh kašičice sode bikarbone
- kašičica ekstrakta vanile
- čokoladni čips 175 g
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i onda spremajte kolač.
Priprema suvih sastojaka
U velikoj posudi promešajte suve sastojke. Stavite sa strane.
Priprema mokrih sastojaka
U većoj posudi zgnječite 3 zrele banane, dodajte 2 jaja i umutite da se sjedine. Dodajte 115 grama rastopljenog maslaca, 1 kašičicu ekstrakta vanile i umutite dok se ne sjedini. Dodajte 115 grama šećera i umutite dok se ne sjedine.
Spajanje suvih i mokrih sastojaka
Suve sastojke dodajte mokrim, mešajte dok se ne sjedine i izjednače. Dodajte čips od čokolade po želji i promešajte.
Pečenje i posluživanje
Ulijte testo u tepsiju za hleb veličine 23x23 cm obloženu papirom za pečenje. Pospite malo čipsa odozgo (opcionalno). Pecite 50-60 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Ostavite da se ohladi pre sečenja.
Da li ste nekada spremali banana hleb?
BONUS VIDEO:
Komentari (0)