Kada je reč o pripremi savršenog francuskog tosta, detalji su od presudnog značaja. Prvo, bitno je da hleb koji koristite nije sasvim svež, već bi najbolje bilo da je odstajao dan-dva. Takođe, važno je da kriške hleba nisu previše tanke, kako bi se postigao pravi balans hrskavosti i mekoće. Ako želite da pripremite tost poput onog kakav se jede u Francuskoj, recept je pred vama. Reč je o slatkom tostu sa cimetom i ekstraktom vanile.
U nastavku pogledajte recept za francuski tost.
Sastojci:
- 2 jaja
- pola šolje mleka
- so
- cimet
- ekstrakt vanile
- hleb
Priprema:
U dublju posudu za pečenje razbijte dva jajeta i sipajte pola velike šolje mleka. Dodajte malo soli i cimeta, a po želji možete umutiti i ekstrakt vanile. Bitno je da sve dobro izmešate kako bi se postigao idealan ukus i tekstura. Hleb ostavite da se lepo natopi.
Hleb treba pržiti na malo putera u tiganju, pri čemu svaka strana treba da se peče dva do tri minuta. Ovo je ključno kako bi se postigla savršena boja i tekstura tosta.
Nakon prženja, hleb se stavlja u pleh i peče u zagrejanoj rerni 10 do 15 minuta na 200 stepeni celzijusa. Ovaj korak doprinosi da francuski tost bude hrskav na ivicama, a delikatno mekan u sredini.
Nakon pripreme, možete uživati u savršeno pečenom francuskom tostu koji će vas oduševiti svojim ukusom i teksturom. Možete ga preliti nekim slatkim sirupom i dekorisati voćem, kao i kremom. Sigurno ćete uživati u jelu.
Prijatno!
Komentari (0)