Slatkiši

RECEPT ZA BANANA HLEB KAKAV JOŠ NISTE PROBALI: Sočan je i ukusan, a spremićete ga za tili čas!

Idealna opcija za slatki doručak ili večeru

06.03.2024 07:02

RECEPT ZA BANANA HLEB KAKAV JOŠ NISTE PROBALI: Sočan je i ukusan,  a spremićete ga za tili čas!
Shutterstock

Doručak je vrlo važan obrok i daje nam posebnu energiju, zbog čega je važno posvetiti mu posebnu pažnju. Iako hleb mnogi ne smatraju tako zdravom namirnicom, a posebno onaj beli koji mnogi nutricionisti smatraju da bi trebalo izbegavati, postoje varijacije ove namirnice koje mogu biti i te kako zdrave i u isto vreme ukusne.

Banana hleb je postao poslednjih godina izuzetno popularan, a pored ljubitelja zdravog života i fitnesa, omiljen je i među decom. Jer, nije reč o običnom hlebu, već pre o zdravoj poslastici koja je idealna za one koji vole slatki doručak.

Sastojci:

  • 50 g maslaca
  • 3 kašike meda
  • 2 jaja
  • dve banane
  • kašičica sode bikarbone
  • 150 g mlevenog smena lana
  • prstohvat soli
  • 200 g smrznutih malina
  • cimet, šećer u prahu

Priprema:

Umutite penasto maslac sa medom, pa dodajte jaja i sve lepo sjedinite. Banane oljuštite i izgnječite, a laneno seme sameljite u brašno, pa dodajte u smesu. Umešajte kašičicu sode bikarbone i prstohvat soli, sve izmutite varjačom i ostavite par minuta da odstoji.

Pleh obložite papirom za pečenje, pa ulijte umućenu smesu i u nju dodajte smrznute maline, višnje ili neko drugo bobičasto voće po želji. Pustite da voćkice slobodno padnu na testo, jer će se tokom pečenja zadržati po sredini ovog slatkog hleba.

Pleh stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni i pecite oko dvadesetak minuta. Kad se ohladi, ovaj slatki hleb pospite cimetom ili šećerom u prahu, secite na šnite i uživajte u njegovom savršenom ukusu.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)