Svi koji vole kolače neretko i sami eksperimentišu te prave neke nove dezerte prateći recepte koje nalaze na internetu. Kremaste kolače vole svi, posebno deca, a ako ste ljubitelji kapućina i kafenih ukusa evo jednostavnog recepta za kremasti kapućino kolač koji ćete odmah zavoleti.
Sastojci:
-
4 jajeta
- 12 kašika šećera
-
2 kesice kapućino praha
-
500 ml slatke pavlake
-
500 grama petit kakao keksa (54 komada)
-
mleko za potapanje keksa
Priprema:
U jednu posudu umutiti jaja sa šećerom da posvetle i masa bude penasta. Staviti smesu na paru da se kuva, odnosno, pasterizuje oko 10 minuta. Ukoliko želite gušće, produžite vreme kuvanja. Nakon 10 minuta skinite to sa vatre i dodajte mu kapućino, sve dobro sjedinite, a onda ostavite da se hladi.
Na drugoj strani, umutiti slatku pavlaku dosta čvrsto pa dodati ohlađenu kremu od jaja i sve zajedno umutiti. Keks od 54 komada podelite na tri jednaka dela odnosno po 18 komada a onda svaki keks potopite u mleko u koje ste dodali jednu kapućino kesicu i ostavili tako kako jeste.
Na poređani keks naneti trećinu fila, pa staviti red keksa red fila red keksa i red fila dok se ne potroši. Dekoraciju možete staviti po izboru. Ohladiti kolač i iseći ga na veće koke.
Komentari (0)