Slatkiši

KAPUĆINO KOCKE KOJE SE TOPE U USTIMA: Jednostavni kolač koji se ne peče

Poslastica idealna za sve ljubitelje kafe, bolji je i od tiramisua.

02.03.2024 08:00

KAPUĆINO KOCKE KOJE SE TOPE U USTIMA: Jednostavni kolač koji se ne peče
Shutterstock

Svi koji vole kolače neretko i sami eksperimentišu te prave neke nove dezerte prateći recepte koje nalaze na internetu. Kremaste kolače vole svi, posebno deca, a ako ste ljubitelji kapućina i kafenih ukusa evo jednostavnog recepta za kremasti kapućino kolač koji ćete odmah zavoleti.

Sastojci:

  • 4 jajeta

  • 12 kašika šećera
  • 2 kesice kapućino praha

  • 500 ml slatke pavlake

  • 500 grama petit kakao keksa (54 komada)

  • mleko za potapanje keksa 

 

Priprema:

U jednu posudu umutiti jaja sa šećerom da posvetle i masa bude penasta. Staviti smesu na paru da se kuva, odnosno, pasterizuje oko 10 minuta. Ukoliko želite gušće, produžite vreme kuvanja. Nakon 10 minuta skinite to sa vatre i dodajte mu  kapućino, sve dobro sjedinite, a onda ostavite da se hladi.

Na drugoj strani, umutiti slatku pavlaku dosta čvrsto pa dodati ohlađenu kremu od jaja i sve zajedno umutiti. Keks od 54 komada podelite na tri jednaka dela odnosno po 18 komada a onda svaki keks potopite u mleko u koje ste dodali jednu kapućino kesicu i ostavili tako kako jeste.

Na poređani keks naneti trećinu fila, pa staviti red keksa red fila red keksa i red fila dok se ne potroši. Dekoraciju možete staviti po izboru. Ohladiti kolač i iseći ga na veće koke.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)