Slatkiši

TORTA OD SAMO TRI SASTOJKA: Nema pečenja i filova, a dobijete čokoladno uživanje za sva čula!

Priprema se bukvalno za pet minuta.

22.02.2024 08:00

TORTA OD SAMO TRI SASTOJKA: Nema pečenja i filova, a dobijete čokoladno uživanje za sva čula!
Shutterstock

Čokoladna torta je prava poslastica za uživanje. Čokolada je jedan od najpopularnijih namirnica na svetu kao stvorena za preukusan desert. Iako se kod nas najčešće jede u obliku table ili kroz kolače i torte, topla čolokolada je jedan od omiljenih napitaka, posebno tokom zime. Kako tvrde ljubitelji ove namirnice, nema ništa lepše ni ukusnije od čokoladne torte koja je uživanje za sva čula. 

Srećna republika vam poklanja recept za pripremu preukusnog deserta od čokolade, tortu koja se pravi od samo tri sastojka. Nema pečenja, niti komplikovanih filova, pa se može pripremiti bukvalno za pet minuta. Jedina joj je mana što ne može odmah da se konzumira već mora da odstoji u frižideru tri do četiri sata kako bi se u potpunosti ohladila pre služenja.

Sastojci:

  • 400 mililitra kokosovog mleka
  • 220 grama ovsene kaše
  • 170 grama crne čokolade

Priprema:

Isecite čokoladu na komade. Zagrejte kokosovo mleko na šporetu. Seckanu čokoladu prelijte kokosovim mlekom i ostavite oko dva minuta. Mešajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi kako biste dobili glatku smesu. U ovako pripremljenu masu dodati ovsene pahuljice i sve dobro izmešati. Smesu sipajte u kalup za tortu i ostavite na sobnoj temperaturi da se dobro ohladi. Nakon toga ubacite tortu u frižider na tri do četiri sata da se dobro stegne pre služenja. Odozgo možete ukrasiti čokoladnim mrvicama, a i ne morate. Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)