Slatkiši

KOH OD 4 JAJA: Otkrivamo tajni recept za najukusniji kolač (FOTO)

Brzo, jednostavno i sočno.

28.12.2023 08:00

KOH OD 4 JAJA: Otkrivamo tajni recept za najukusniji kolač (FOTO)
shutterstock.com

Kada su u pitanju slatkiši, mnoge domaćice se suočavaju sa nedostatkom vremena i inspiracije. Međutim, tu na scenu stupaju starinski recepti koji su se pokazali kao pravo rešenje za brzu i ukusnu poslasticu. Upravo ovi tradicionalni recepti često su omiljeni izbor mnogih domaćica.

Koh je jedan od onih poslastica koji spadaju u starinske, ali s godinama ponovo stiču popularnost i kod mladih i kod starih.

Srećna Republika donosi vam jednostavan recept za koh od 4 jajeta koji ćete napraviti za tili čas.

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 150 g šećera
  • 100 g griza
  • 2 vanilin šećera
  • 800 ml mleka

 

Priprema:

Odvojite belanca od žumanaca. Belanca umutite sa 100 g šećera u čvrst sneg. Dodajte žumanca i umutite da se sjedini. Dodajte griz pa varjačom umešajte smesu. Izlijte smesu u kalup veličine 20x26cm i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta. Pred kraj pečenja, mleko skuvajte sa preostalim šećerom i vanilinim šećerom. Vrelo mleko prelijte preko vrelog kolača i pustite da kolač upije. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa prebacite u frižider da se potpuno rashladi.

Jedna od prednosti korišćenja starinskih recepata jeste ta što su već provereni i dokazani. Dugogodišnja upotreba recepta garantuje da će krajnji proizvod biti ukusan i kvalitetan. Takođe, veoma je praktično koristiti recepte koji ne zahtevaju komplikovane tehnike ili retke sastojke, što dodatno olakšava pripremu slatkiša.

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)