Kuglof je veoma popularna poslastica među domaćicama, a pravi se veoma jednostavno. Postoje razne vrste ovog kolača, a deci je jedan od omiljenih onaj mramorni, zbog interesantnih šara koje ga unutra ukrašavaju. Pravi se jednostavno i od sastojaka koje svi imamo u kuhinji.
Za odmeravanje sastojaka za mramorni kuglof koristite plastičnu čašu od jogurta ili kiselog mleka od 180 mililitara.
Sastojci:
- 4 jajeta
- jedna čaša jogurta
- 1,5 čaša šećera
- jedna čaša ulja
- 3 čaše brašna
- prašak za pecivo
- 2 kašike kakaoa
- šećer u prahu
Priprema:
U posudi izmiksajte jaja i šećer, pa dodajte ulje, brašno i prašak za pecivo. Odvojite polovinu ove smese i u nju dodajte kakao. Kalup za kuglof premažite margarinom. U njega sipajte dve kašike žute, pa dve kašike tamne smese, i tako uradite sve dok ne utrošite svu pripremljenu smesu za kolač. Pecite kuglof u rerni na 200 stepeni oko 35 minuta.
Kad je kuglof ispečen, pospite ga šećerom u prahu, secite na kriške i služite.
Komentari (0)