U danima posta mnogi imaju dilemu čime da se zaslade, a da to ne budu klasične slatke pite sa gotovim korama. Ukoliko ste na postu, a želite da napravite brz domaći kolač, neka vaš izbor bude kolač sa jabukama po receptu naših baka.
Pored toga što će vam biti potrebna samo jedna posuda da biste umutili kolač, nećete morati da uključujete mikser, niti da kuvate fil, a opet ćete napraviti veoma sočnu poslasticu koja očarava nepca.
Sastojci:
Priprema:
Oljuštite jabuke, pa ih izrendajte na krupnije rende, poprskajte ih sokom od pola limuna i ostavite da odstoje desetak minuta. Jabuke će, naravno, pustiti sok, ali nemojte da ga bacate - on će dati sočnost kolaču.
U istu činiju sa jabukama posle desetak minuta dodajte brašno, šećer, sodu bikarbonu, ulje i cimet, pa sve dobro izmešajte varjačom da dobijete kompaktnu smesu.
Pleh obložite pek-papirom, sipajte smesu za kolač, pa pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata. Kad se ohladi, isecite na kocke i služite.
Po želji, pre služenja kolač možete da pospete šećerom u prahu.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)