Ako biste isprobali nešto novo, a nemate ideju šta vam se jede ovog jutra, pred vama je odlična ideja za doručak sa jajima i hlebom, koji se brzo sprema, a izuzetnog je ukusa. Sastojci su takvi da ih možete modifikovati, a u ukusu ćete sigurno uživati, kako vi, tako i cela porodica.
Da biste pripremali ovo jelo nije vam potrebno mnogo vremena, a za samo 20 minuta sa pripremom, uživaćete u ukusnom doručku ili večeri. U nastavku pogledajte recept za punjen tost sa jajima i šunkom.
Sastojci:
- 6 kriški hleba
- 6 listića kačkavalja
- 6 listića šunke
- majonez
- jaje
- kačkavalj
Priprema:
Na hleb stavite listić šunke i kačkavalja pa ga prekrijte još jednim parčetom hleba. Po ukusu možete dodati i neki namaz. Čašom udubite sredinu sa gornje, odnosno spoljašnje strane, ali nemojte je vaditi, već je potrebno da tu ostane hleb. Na gornju stranu hleba stavite majonez i razmažite ga. Potom u tu sredinu koju ste udubili čašom stavite jedno živo jaje, a na ivice hleba dodajte rendani kačkavalj po ukusu.
To ponavljajte pojedinačno sve dok ne potrošite hleb i ostale sastojke. Ako jelo spremate za sebe, onda su vam potrebne samo dve kriške hleba i jedno jaje.
Napravljen tost sa jajetom stavite na papir za pečenje i ubacite pleh u prethodno zagrejanu rernu.
Pecite na 180 stepeni oko 15 minuta dok se jaje ne ispeče kako treba.
Kada izvadite hleb iz rerne uživajte u ovom ukusnom obroku koji možete da pravite kako za doručak tako i za večeru ili bilo koji drugi obrok.
Uživajte!
Komentari (0)