Jela bez mesa

MEKANA, HRSKAVA POGAČA SAVRŠENA UZ SVAKO JELO I ZA SVAKI OBROK: Po ovom receptu je gotova za 20 MINUTA!

U pitanju je jednostavna priprema koja ne zahteva da testo mora da nadođe, zato ćete u rekordnom roku dobiti jelo koje će vas oduševiti.

bySrećna Republika

15.12.2024 08:01

MEKANA, HRSKAVA POGAČA SAVRŠENA UZ SVAKO JELO I ZA SVAKI OBROK: Po ovom receptu je gotova za 20 MINUTA!
Shutterstock

Ako tražite jednostavan i brz recept za ukusnu pogaču, ovaj je savršen za vas! Bez dugog čekanja, dizanja testa i komplikovanih koraka - za 20 minuta imaćete savršeno pečenu, mekanu pogaču koja će oduševiti sve za stolom. Recept je podelila blogerka za hranu @memicarmina. 

Sastojci:  

  • 600 g brašna
  • 200 ml jogurta
  • pola šoljice ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kafena kašičica soli
  • 1 jaje
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema: 

U posudi sjedinite brašno, šećer, so i prašak za pecivo. Dodajte ulje, jaje i jogurt i zamesite testo. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, nauljite ruke i mesite još 1 minut dok ne dobijete glatku kuglu. Stavite testo u nauljenu tepsiju i "razvaljajte" rukama. Pre pečenja zarežite površinu testa. Pecite na 200°C oko 20 minuta. Nakon toga otvorite rernu i ostavite pogaču unutra još 10 minuta. Kada je pečena, premažite je s malo vode i zamotajte u krpu da ostane mekana.

Uživajte! 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)