Jela sa mesom

BRZI RECEPT ZA ITALIJANSKE BRODIĆE OD TIKVICA ODUŠEVIĆE SVAKOG: Savršeni obrok bez imalo muke!

Evo kako da spremite ovaj letnji specijalitet.

13.08.2024 08:01

BRZI RECEPT ZA ITALIJANSKE BRODIĆE OD TIKVICA ODUŠEVIĆE SVAKOG: Savršeni obrok bez imalo muke!
Shutterstock

Ako tražite ukusan i zdrav recept, ove italijanski brodići od tikvice su pravi izbor. Kombinacija svežih sastojaka i bogatog ukusa čini ih odličnim izborom za obrok koji će zadovoljiti sve ukuse.

Ovi brodići od tikvica su ne samo nutritivno bogate, već i savršeno ukusne. Idealne su za brzi ručak ili večeru, a priprema ovog recepta je brza i jednostavna! Uživajte u svakom zalogaju ovog savršenog italijanskog jela!

Sastojci:

- 2 tikvice

- 1 crvena paprika

- 1 luk

-  400 g mlevenog mesa po izboru

- 200 g mocarele

- 1 kašika paradajz paste

- 5 kašika mleka

- 1 kašika pirinčanog sirćeta

- 1 kašika soja sosa

- 1 kašičica crvene paprike u prahu

-  trećina kašičice čili praha

- Prstohvat soli

- Prstohvat bibera

- pola  kašike ulja

Priprema:

Operite tikvice i prepolovite ih po dužini, dobijajući četiri polovine. Nožem obeležite srednji deo koji treba da uklonite, a zatim kašičicom izvadite unutrašnjost.

Zagrejte ulje u nelepljivom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte seckani crni luk i pržite nekoliko minuta dok ne postane staklast. U šerpu dodajte mleveno meso, seckanu papriku, meso tikvica koje ste izvadili, paradajz pastu, soja sos, mleko, pirinčano sirće i sve začine. Pokrijte šerpu poklopcem i kuvajte oko 10 minuta, povremeno mešajući.

Uklonite vodu iz konzerve leblebija i dodajte ih u šerpu. Kuvajte još nekoliko minuta dok se sve dobro ne sjedini. Svaku tikvicu napunite pripremljenom smesom. Narendajte mocarelu preko svake tikvice.

Stavite papir za pečenje u pleh i poređajte punjene tikvice. Zagrejte rernu na 210 stepeni Celzijusa i pecite tikvice oko 20 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Ostavite tikvice da se malo ohlade pre serviranja. Poslužite dok su još tople i uživajte u ovom savršenom obroku.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)