Oslić u sosu od senfa pravi je delikatest kojem će retko ko odoleti. Jednostavno se pravi, a može se praviti i u posnoj i u mrsnoj verziji. Potrebno je dobro začiniti filete pre pečenja.
Srećna republika vam donosi recept za ovaj fantastičan obrok, kao i kako da ga narpavite bez obzira na to da li postite ili ne.
Sastojci:
- 70-80g maslaca (posno: margarin)
- 2-3 kašike senfa
- 2-3 kašike limunovog soka
- 200ml belog vina
- 2+2 kašike maslinovog ulja (ili 2 kašike suncokretovog + 2 kašike maslinovog)
- so po ukusu
- 50 ml neutralne pavlake (posno: biljna neutralna pavlaka)
Priprema:
U zagrejan teflonski tiganj dodajte 2 kašike ulja (maslinovo ili suncokretovo), stavite filete oslića, posolite ih sa jedne strane i pržite po 2-3 minuta sa svake strane. Filete je dovoljno da posolite malo sa jedne strane, možete pre nego što ih stavite u tiganj, a možete i u tiganju (so će pomoći da ulje manje prska zbog vode iz zaleđene ribe). Fileti ribe će se još dodatno dinstati u sosu,tako da je ne morate mnogo začinjavati pre toga.
Jelo služiti toplo.
Komentari (0)