Orasnice su starinska poslastica na kojoj su odrastale generacije. Mogu se praviti u posnoj i mrsnoj varijanti, a obe su podjenako ukusne. Hrskava spoljašnost i sočni zalogaj je ono što posebno mami. Jednostavno se prave pa nisu zahtevne ni za domaćice početnice.
Srećna republika donosi vam recept za posne orasnice koje možete konzumirati u periodu do vaskršnih praznika. Peku se samo desetak minuta pa su idealno rešenje ako želite da se zasladite na brzinu nekim kolačićem.
Sastojci:
- 300 g mlevenih oraha
- 250 g posnog margarina
- 600 g šećera u prahu
- 300 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Sjediniti rukom šećer u prahu i margarin. Zatim dodati mlevene orahe, brašno i prašak za pecivo. Smesu mesiti dok ne počne da se odvaja od posude. Puniti do pola kalupe za orasnice ili modlice za kiflice i staviti da se peku 10 minuta na temperaturi od 160 stepeni. Po želji, pre pečenja, orasnice se mogu blago posuti seckanim orasima.
Komentari (0)