Slatkiši

POSNE ORASNICE PO BAKINOM RECEPTU: Hrskave spolja, sočne iznutra (FOTO)

Omiljeni starinski kolač.

26.04.2024 08:01

POSNE ORASNICE PO BAKINOM RECEPTU: Hrskave spolja, sočne iznutra (FOTO)
YouTube/printscreen šecerkovakuhinja

Orasnice su starinska poslastica na kojoj su odrastale generacije. Mogu se praviti u posnoj i mrsnoj varijanti, a obe su podjenako ukusne. Hrskava spoljašnost i sočni zalogaj je ono što posebno mami. Jednostavno se prave pa nisu zahtevne ni za domaćice početnice. 

Srećna republika donosi vam recept za posne orasnice koje možete konzumirati u periodu do vaskršnih praznika. Peku se samo desetak minuta pa su idealno rešenje ako želite da se zasladite na brzinu nekim kolačićem.

Sastojci:

  • 300 g mlevenih oraha
  • 250 g posnog margarina
  • 600 g šećera u prahu
  • 300 g brašna
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:

Sjediniti rukom šećer u prahu i margarin. Zatim dodati mlevene orahe, brašno i prašak za pecivo. Smesu mesiti dok ne počne da se odvaja od posude. Puniti do pola kalupe za orasnice ili modlice za kiflice i staviti da se peku 10 minuta na temperaturi od 160 stepeni. Po želji, pre pečenja, orasnice se mogu blago posuti seckanim orasima.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)