Ne treba posebno isticati koliko smo svi kao mali voleli miris sočnih poslastica. Vazdušasti kolač koji bi se našao na našoj trpezi je bilo sve što smo želeli, a niko se nije zadržavao samo na jednom parčetu. Naše bake i mame se uvek znale da od jednostavnih sastojaka naprave fantastičnu poslasticu. Jedna od njih je i kolač sa višnjama koji se pravi od biskvitnog testa.
Poseban užitak su višnje unutar biskvita koje mu daju poseban šmek. Ovaj biskvit tek ispečen ne ostavlja ravnodušnim nikoga, a mi vam donosimo najbrži recept kako da ga pripremite ukućanima taman u ovim svežijim danima.
Sastojci:
-
300g brašna
-
100ml jogurta
-
5 jaja
-
300g šećera
-
150ml ulja
-
30g griza
-
kesica praška za pecivo
-
kesica vanilinog šećera
-
Višnje
Priprema:
U jednu posudu umutite jaja mikserom dok ne postanu penasta, a zatim dodajte šećer pomešan sa vanilinim šećerom i mutite sve dok se šećer potpuno ne rastopi. Postepeno dodajte jogurt i ulje i sve vreme mešajte smesu. Pošto ste smanjili brzinu miksera, dodajte brašno i na kraju prašak za pecivo, a onda mešajte sve dok smesa ne postane glatka i bez grudvica.
Na drugoj strani pripremite višnje za kolač. Oljuštite ih od koštica i ocedite višak tečnosti, a zatim uvaljajte u griz. Tako pripremljene višnje rasporedite po plehu i testu po želji. Možete ih sastim utisnuti u sredinu kolača ili ih ostaviti na vrhu. Pecite kolač na 180 stepeni oko 30 minuta.
Kada se ohladi, isecite na kocke i pospite šećerom u prahu.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)