Slatkiši

RAFAELO KUGLICE SAVRŠEN DESERT ZA MALO PARA: Recept za slatkiš koji uspeva svima!

Priprema je vrlo jednostavna, a dobijete slatkiš savršenog ukusa.

12.04.2024 08:00

RAFAELO KUGLICE SAVRŠEN DESERT ZA MALO PARA: Recept za slatkiš koji uspeva svima!
shutterstock.com

Slatkiši, posebno oni koji se ne peku i ne zahtevaju previše vremena za pripremu, najpopularniji su kod domaćica. Brojni recepeti kako da sa malo para napravite ukusan kolač su preplavili interenet. Jedan od najpopularniji koji ne izlazi iz mode je recept za rafaelo kugice.

Ovo slatko savršenstvo je kao stvoreno za sve one koji vole kokos. Toliko su jednostavne za pripremu da ih mogu napraviti i početnici u kuhinji. Zbog svoje izdašnosti i savršenog ukusa gotovo obavezno se pripremaju za slavske trpeze već decenijama. Omiljene su i zato što su vrlo jeftine, pa za nekoliko stotina dinara dobijete izdašane kolače.

Postoje brojni recepti za ovaj slatkiš, ali suština je jedna - brzo i lako napraviti ukusan desert koji može da stoji, a da ne izgubi ništa od svog kvaliteta i ukusa.

Srećna republika vam donosi jedan od najpopularnijih recepata za ovu poslasticu koji uspeva i neiskusnim domaćicama. 

Sastojci:

  • 200 ml vode
  • 500 g šećera
  • 500 g mleka u prahu
  • 250 gr margarina
  • 400 g kokos brašna 
  • 100 g lešnika

Priprema:

U jednu šerpu sipati vodu da proključa a onda dodati šećer. Odmah potom ubaciti margarin i promešati smesu da se sve doro rastopi. U smesu dodati mleko u prahu , zatim 250 kokosa, i izmešati sve dobro kako se ne bi pravile kuglice. Na drugoj strani treba propržiti 100 gr lešnika. Kada se smesa ohladi praviti od toga kuglice i staviti u sredinu po jedan lešnik, a onda ih uvaljajte u brašno od kokosa i ostavite da se ohlade. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)