Slatkiši

SLADOLED OD KAFE: Najkremastije uživanje koje se sprema očas posla!

Jednostavan recept za najsočniji hladan desert koji ćete obožavati.

18.04.2024 08:00

SLADOLED OD KAFE: Najkremastije uživanje koje se sprema očas posla!
Shutterstock

Sladoled sa ukusom kafe je savršen izbor za ljubitelje kafe i slatkog. Ovaj recept je jednostavan za pripremu i rezultira kremastim i osvežavajućim sladoledom koji će oduševiti sve ukućane. Savršen je za toplije dane, ali takođe predstavlja i sjajan završetak obroka tokom cele godine. Uživajte u jedinstvenom spoju omiljenog napitka i osveženja u obliku sladoleda.

Ova poslastica neodoljivo podseća na tiramisu, ali je još sočnije. Hladan sladoled daje svemu posebnu draž posebno tokom visokih temperatura. 

Sastojci:

  • 2 šolje slatke pavlake
  • šolja mleka
  • šolja šećera
  • 3 kašike instant kafe
  • kašičica ekstrakta vanile
  • prstohvat soli

Priprema:

U šerpi zagrejte mleko, dodajte instant kafu i mešajte dok se potpuno ne rastvori. Dodajte šećer u mleko i kafu, pa i dalje mešajte dok se šećer potpuno ne rastvori. Dodajte prstohvat soli. Sklonite smesu sa vatre i dodajte ekstrakt vanile. Ostavite da se potpuno ohladi.

U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst šlag. Lagano sjedinite ohlađenu smesu sa kafom i mlekom sa umućenom slatkom pavlakom. Smesu ulijte u posudu za zamrzivač i stavite u zamrzivač na najmanje šest sati, ili idealno preko noći.

Sladoled poslužite u činijama za sladoled i ukrasite uz malo mlevene kafe ili karamel umaka. Uživajte u osvežavajućem domaćem sladoledu sa bogatim ukusom kafe.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)