Miris testa, a pogotovo onog za mini pica vraća u detinjstvo. Ljubitelji testa će obožavati ovaj recept, a uz sledeću pripremu spremićete mini-pice bez mnogo muke, a ukućani će uživati. Filovanje možete menjati i kombinovati sa onim što volite ili imate u tom trenutku kod kuće. Savršene su za doručak ili večeru, a niko im ne može odoleti. Vrlo su izdašne, a tako mekane i ukusne.
Srećna republika vam poklanja recept za mini-pice koje sa uspehom mogu spremiti čak i početnici u kuhinji.
Sastojci:
- 2 kašike suvog kvasca
- 2 kašike šećera
- 650 g brašna
- 1 kašika soli
- 6 kašika ulja
- paradajz sos / kečap
- origano
- 300 grama salame
- 300 grama kačkavalja
- 400 mililitara tople vode
Priprema:
U maloj činiji sjedinite dve kašike šećera, dve kašike suvog kvasca i šest kašika vode. Sjedinite kašikom i ostavite tako pet minuta da se kvasac aktivira. U drugu činiju sipajte brašno, šest kašika ulja i kašiku soli. Promešajte kašikom. Dodajte smesu koja je nadošla i 400 mililitara tople vode. Smesu sjedinite rukama blagim pokretima, a onda mesite sve dok ne formirate loptu. Pokrijte je krpom i ostavite tako oko pola sata da naraste.
Testo koje je nadošlo podelite na dva dela, a svaku lopticu premesite ponovo. Oklagijom razvucite lopticu, pa ponovo pospite brašnom. Da bi mini-pice bile iste veličine čašom vadite krugove. To radite sve dok ne potrošite testo.
Filovanje:
Na svaki krug stavite kašiku kečapa, preko kečapa malo rendane salame, a na vrh rendani sir. Pospite origanom, pa ponovo stavite kečap. Pecite sedam minuta na 250 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
Komentari (0)