Mnoge domaćice nemaju vremena za pripremu specijaliteta od testa jer zahteva vreme, pre svega da testo naraste. Ali, možete iskoristiti trik domaćica iz osamdesetih godina koje su uvek u frižideru imale ludo testo. Ime je dobilo zato što nije potrebno čekati da naraste.
Pravi se vrlo brzo i jednostavno, a može se čuvati do sedam dana u frižideru. Kad poželite da napravite domaću picu, kiflice ili čak hleb dovoljno je da uzmete komad testa ostavite ga na sobnoj temeperaturi desetak minuta i zamesite šta želite.
Srećna republika vam donosi originalni recept za ludo testo koji svaka domaćica treba da zna i koji će joj znatno uštedeti vreme i olakšati život.
Sastojci:
- 500 g glatkog brašna
- 500 g oštrog brašna
- 4 dl mleka
- 1 kvasac
- 1 jogurt
- 2 jajeta
- 1 dl ulja
- 1 prašak za pecivo
- 2-3 kašičice soli
Priprema:
U mlako mleko dodajte razmrvljeni kvasac pa ga ostavite da nadođe. U dublju posudu ili vanglu sipajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, pa u sredinu sipajte kvasac i ostale sastojke. Umesite testo ali da bude što mekanije. Unutrašnjost čiste plastične kese dobro nauljite, pa stavite testo u nju, istisnite višak vazduha, zavežite i stavite u frižider. Čuvajte ga do sedam dana i po potrebi vadite onoliko testa koliko vam je potrebno da napravite neki specijalitet po sopstvenoj volji i želji.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Komentari (0)