Jela sa mesom

RUČAK BEZ PREMCA: Sočno belo meso u sosu od bukovača, kao iz najboljih restorana

Morate probati ovo savršenstvo ukusa.

21.02.2024 07:00

RUČAK BEZ PREMCA: Sočno belo meso u sosu od bukovača, kao iz najboljih restorana
shutterstock.com

Belo meso u sosu od bukovača je ukusan i jednostavan recept koji će vas oduševiti. Ovo jelo je idealno za sve ljubitelje pečuraka i mesa, a uz to vam neće biti potrebno mnogo vremena za pripremu.

Sočne filete u aromatičnom sosu možete poslužiti uz kuvani pirinač, testeninu ili bareni krompir. Uživajte u bogatim ukusima ove jednostavne i fantastične kombinacije koju svi vole.

Sastojci:

  • 4 pileća filea
  • 300 g svežih bukovača
  • 2 čena belog luka
  • crni luk
  • 200 ml neutralne pavlake
  • 100 ml pilećeg bujona
  • maslac, so, biber, peršun po želji
  • ulje za prženje

Priprema:

Belo pileće meso operite, osušite papirnim ubrusom, pa isecite na šnicle i posolite ih sa obe strane. U tiganju zagrejte malo ulja, pa propržite pileće šnicle dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvadite meso iz tiganja i stavite ga sa strane.

U isti tiganj sipajte malo maslaca, pa ga zagrejte. Očistite i iseckajte crni i beli luk, i propržite ga na maslacu. Potom dodajte iseckane bukovače i dinstajte ih dok ne ispari sva tečnost iz tiganja.

Zatim sipajte pileći bujon u tiganj i pustite da provri. Smanjite temperaturu, dodajte pavlaku za kuvanje i lagano kuvajte dok sos ne postane kremast.

Vratite meso u tiganj sa sosom od bukovača i kuvajte još nekoliko minuta kako bi meso upilo ukuse iz sosa. Posolite i pobiberite, pospite seckanim peršunom i vaš gurmanski ručak je spreman za posluživanje.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)