Belo meso u sosu od bukovača je ukusan i jednostavan recept koji će vas oduševiti. Ovo jelo je idealno za sve ljubitelje pečuraka i mesa, a uz to vam neće biti potrebno mnogo vremena za pripremu.
Sočne filete u aromatičnom sosu možete poslužiti uz kuvani pirinač, testeninu ili bareni krompir. Uživajte u bogatim ukusima ove jednostavne i fantastične kombinacije koju svi vole.
Sastojci:
- 4 pileća filea
- 300 g svežih bukovača
- 2 čena belog luka
- crni luk
- 200 ml neutralne pavlake
- 100 ml pilećeg bujona
- maslac, so, biber, peršun po želji
- ulje za prženje
Priprema:
Belo pileće meso operite, osušite papirnim ubrusom, pa isecite na šnicle i posolite ih sa obe strane. U tiganju zagrejte malo ulja, pa propržite pileće šnicle dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvadite meso iz tiganja i stavite ga sa strane.
U isti tiganj sipajte malo maslaca, pa ga zagrejte. Očistite i iseckajte crni i beli luk, i propržite ga na maslacu. Potom dodajte iseckane bukovače i dinstajte ih dok ne ispari sva tečnost iz tiganja.
Zatim sipajte pileći bujon u tiganj i pustite da provri. Smanjite temperaturu, dodajte pavlaku za kuvanje i lagano kuvajte dok sos ne postane kremast.
Vratite meso u tiganj sa sosom od bukovača i kuvajte još nekoliko minuta kako bi meso upilo ukuse iz sosa. Posolite i pobiberite, pospite seckanim peršunom i vaš gurmanski ručak je spreman za posluživanje.
Komentari (0)