Jela sa mesom

KAKO DA NAPRAVITE GRAŠAK SA PILETINOM: Čak i deca će ga voleti ako ga spremate na ovaj način!

Jednostavan recept koji će vas osvojiti svojim ukusom.

08.02.2024 14:45

KAKO DA NAPRAVITE GRAŠAK SA PILETINOM: Čak i deca će ga voleti ako ga spremate na ovaj način!
shutterstock.com

Nekad je na srpskim trpezama barem jednom nedeljno bilo varivo od graška sa mesom. Brojna naučna istraživanja su dokazala da je grašak jedno od najzdravijih vrsta povrća. Zbog blagotvornog uticaja na zdravlje grašak je zastupljen u gotovo svim kuhinjama sveta. Kod nas se najčešće priprema u kombinaciji sa mesom. Mi vam predlažemo da ga isprobate sa piletinom, a i vaši mališani će biti zadovoljni. Grašak sa piletinom je odličan izbor za ručak ili večeru, pun proteina i vitamina.

Srećna republika vam otkriva kako da napravite savršeni grašak sa piletinom koji će obožavati i oni koji inače ne vole ovo povrće.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea, isečenog na kockice
  • 2 šolje smrznutog graška
  • crni luk, sitno iseckan
  • 2 šargarepe, iseckane na kolutove
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 šolje pilećeg bujona
  • so, biber, suvi začin, po ukusu
  • malo ulja za pripremu

Priprema:

Malo ulja zagrejte u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte pileće meso i pržite ga dok ne postane zlatnosmeđe boje. Izvadite meso iz tiganja i stavite na stranu. U istom tiganju dodajte crni luk i šargarepu. Dinstajte ih dok luk ne postane žućkast, a šargarepa malo omekša. Dodajte sitno iseckan beli luk i pržite ga oko minut. Vratite piletinu u tiganj sa povrćem. Sipajte pileći bujon preko mesa i povrća, dodajte grašak i začinite po ukusu. Smanjite temperaturu i krčkajte jelo oko 15-20 minuta, dok grašak ne omekša.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)