Jela sa mesom

PLJESKAVICA PUNJENA KAČKAVALJEM I ŠUNKOM: Istog trena zaboravićete na sve druge delikatese sa roštilja

Srećna Republika donosi vam recept koji ćete veoma često pripremati.

04.02.2024 08:00

PLJESKAVICA PUNJENA KAČKAVALJEM I ŠUNKOM: Istog trena zaboravićete na sve druge delikatese sa roštilja
shutterstock.com

Mnogi kada im ponestane ideje za ručak, provereno biraju mleveno meso od kog će nešto pripremiti. Gurmani vole ukusne pljeskavice, ali su im klasične verzije pomalo dosadile. Upravo iz tog razloga Srećna Republika vam predlaže da isporbate verziju pljeskavice punjenu kačkavaljem i šunkom.

Ova sočna pljeskavica punjena kačkavaljem i šunkom je odličan izbor za ručak ili večeru. Poslužite je uz omiljeni prilog i uživajte u ukusnom obroku.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa (mešavina svinjskog i junećeg mesa)
  • 100 g kačkavalja
  • 100 g šunke
  • glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • jaje
  • So, biber, suvi začin, tucana crvena paprika
  • Ulje za pripremu

Priprema:

Sitno iseckajte crni i beli luk, pa ih dodajte u mleveno meso. Potom dodajte jaje, so, biber, suvi začin i tucanu crvenu papriku po ukusu. Sve dobro izmešajte rukama dok ne dobijete kompaktnu smesu.

Kačkavalj i šunku narendajte na sitno rende. Odvojite malo mesa i oblikujte ga u pljeskavicu. Napravite udubljenje u sredini i stavite narendani kačkavalj i šunku. Preko punjenja stavite još malo mesa i oblikujte pljeskavicu tako da se punjenje nalazi u sredini.

U tiganj stavite malo ulja i zagrejte ga. Stavite pljeskavicu u tiganj i pecite je sa svake strane dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Kad je pljeskavica pečena, stavite je na tanjir i pokrijte aluminijumskom folijom da odstoji nekoliko minuta pre služenja. Servirajte uz željeni prilog.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)