Piletina je meso koje pruža brojne načine za pripremu. Zahvalno je i za eksperimentisanje u kuhinji, pa ako volite da isprobavate različite ukuse naš predlog je piletina u medu. U pitanju je malo drugačiji način pripreme pilećeg mesa koji nudi divnu kombinaciju teksture i ukusa koji će oduševite sve koji budu konzumirali ovo jelo.
Pored meda koji će dati specifičan ukus mesu postoji još jedan tajni sastojak. U pitanju su prepečene, pa samlevene pahuljice. Sa svojom hrskavom spoljašnošću i nagoveštajem slatkoće na nepcima ovo jelo je kao stvoreno za uživanje i za najprobirljivije gurmane.
Srećna republika vam poklanja drugačiji recept za piletinu u medu koja uz to neće biti masna jer je peče u rerni sa minimalno masnoće.
Sastojci:
- 400 g pilećeg belog mesa
- 250 g ovsenih pahuljica
- 100 g parmezana
- 1 kašičica aleve paprike
- 5 komada jaja
- 4 kašike meda
- 1 kašičica ljutog sosa
- malo maslinovog ulja
Priprema:
Ovsene pahuljice prepecite u tiganju da dobiju finu zlatastu boju. Kad se ohlade sipajte ih u blender, dodajte parmezan i alevu papriku pa sameljite pahuljice. U drugu činiju umutite jaja pa komade piletine umočite najpre u jaja, potom u samlevene pahuljice i ređate u pleh koji je obložen pek papirom. Na svaki komad mesa sipajte nekoliko kapi maslinovog ulja, a potom marinadu od meda i ljutog sosa. Ubacite u zagrejanu rernu i pecite 20 minuta na 200 stepeni, odnosno dok se piletina ne ispeče. Poslužiti uz pomfit ili pečeni krompir. Prijatno!
Komentari (0)