Jela sa mesom

DRUGAČIJI RECEPT ZA PILETINU U MEDU: Uz ovaj tajni sastojak meso će imati hrskavu koricu, a unutra će biti meko i sočno!

Svaki komad poprskajte sa nekoliko kapi maslinovog ulja.

06.02.2024 08:00

DRUGAČIJI RECEPT ZA PILETINU U MEDU: Uz ovaj tajni sastojak meso će imati hrskavu koricu, a unutra će biti meko i sočno!
Shutterstock

Piletina je meso koje pruža brojne načine za pripremu. Zahvalno je i za eksperimentisanje u kuhinji, pa ako volite da isprobavate različite ukuse naš predlog je piletina u medu. U pitanju je malo drugačiji način pripreme pilećeg mesa koji nudi divnu kombinaciju teksture i ukusa koji će oduševite sve koji budu konzumirali ovo jelo

Pored meda koji će dati specifičan ukus mesu postoji još jedan tajni sastojak. U pitanju su prepečene, pa samlevene pahuljice. Sa svojom hrskavom spoljašnošću i nagoveštajem slatkoće na nepcima ovo jelo je kao stvoreno za uživanje i za najprobirljivije gurmane.

Srećna republika vam poklanja drugačiji recept za piletinu u medu koja uz to neće biti masna jer je peče u rerni sa minimalno masnoće.

Sastojci:

  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 250 g ovsenih pahuljica
  • 100 g parmezana
  • 1 kašičica aleve paprike 
  • 5 komada jaja
  • 4 kašike meda
  • 1 kašičica ljutog sosa
  • malo maslinovog ulja

Priprema:

Ovsene pahuljice prepecite u tiganju da dobiju finu zlatastu boju. Kad se ohlade sipajte ih u blender, dodajte parmezan i alevu papriku pa sameljite pahuljice. U drugu činiju umutite jaja  pa komade piletine umočite najpre u jaja, potom u samlevene pahuljice i ređate u pleh koji je obložen pek papirom. Na svaki komad mesa sipajte nekoliko kapi maslinovog ulja, a potom marinadu od meda i ljutog sosa. Ubacite u zagrejanu rernu i pecite 20 minuta na 200 stepeni, odnosno dok se piletina ne ispeče. Poslužiti uz pomfit ili pečeni krompir. Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)