Ukoliko želite lagan ručak ili večeru, a uz to nešto što će vas zasititi, pečurke su uvek dobar izbor. Bukovače su odlično rešenje, a predstavljaju i pravu alternativu za meso, što zbog ukusa, što zbog vitamina kojima obiluju. Srećna Republika donosi vam savršen recept uz koji će bukovače zavoleti i oni koji nisu njihovi preterani ljubitelji.
Sastojci:
- 250 g bukovača
- 1/2 praziluka
- veća paprika
- 2 čena belog luka
- glavica crnog luka
- peršunov list
- so, biber, maslinovo ulje
Priprema:
Na ulju propržiti na kolutove isečen praziluk. Kad se malo uprži dodati crni luk i njega malo upržiti, a onda ubaciti i papriku sečenu na kockice. Na kraju dodati oprane i očišćene bukovače.
Dinstati na tihoj vatri dok ne ispari tečnost. Ako pečurka nije mekana dodati malo vode, pa je dinstati dok ne omekša i ne ispari tečnost. Na kraju dodati začine - so, biber, seckan beli luk i peršunov list.
Ovo može biti zaseban obrok, a može da ide i kao prilog uz neko drugo jelo.
Prijatno!
Komentari (0)