Jela sa mesom

PASTRMKA U FOLIJI SA KROMPIROM NEIZOSTAVNA JE NA NIKOLJDANSKOJ TRPEZI: Priprema je jednostavnija nego što ste mislili

Oduševite goste mekanom i sočnom ribom.

18.12.2023 07:02

PASTRMKA U FOLIJI SA KROMPIROM NEIZOSTAVNA JE NA NIKOLJDANSKOJ TRPEZI: Priprema je jednostavnija nego što ste mislili
shutterstock.com

Pastrmka je vrsta ribe koja se ubraja u grupu posnih riba. Njeno meso je izuzetno mekano, prijatnog ukusa i skoro bez ikakvih masnoća, što je čini veoma cenjenom u kulinarstvu. Zbog svojih osobina, pastrmka ne zahteva dugačku termičku obradu, što je čini pogodnom za brzu i jednostavnu pripremu.

Pastrmka je idealna tokom Božićnog posta, ali i neizostavna na slavskoj trpezi za Nikoljdan koji se u Srbiji proslavlja 19. decembra. Mnoge domaćice izbegavaju da prave ribu u svom domu, međutim, pečenje u foliji je mnogo jednostavno i kućom se ne šire jaki mirisi koje ova namirnica ima.

Srećna Republika donosi vam recept za pastrmku u foliji koji će oduševiti i vas i vaše goste.

 

Sastojci:

  • 2 pastrmke srednje veličine
  • 4 čena belog luka
  • 20 g kore od limuna
  • 30 ml ekstradevičanskog maslinovog ulja
  • ruzmarin
  • 300 grama crvenog krompira
  • so i biber

 

 

Priprema:

Dok se on priprema, u jednoj posudi izrendajte koru limuna, dodajte sitno iseckani beli luk i ruzmarin. Pastrmku stavite na foliju, posolite i pobiberite i začinite je pripremljenom marinadom. Uvijte svaku pastrmku u foliju i prebacite je u pleh, zatim ubacite u rernu i ispecite 20 minuta na 200 C.

Kuvani krompir isecite na kockice. Maslinovo ulje zagrejte u tiganju, ubacite krompir i dodajte so, biber i ruzmarin. Pržite ga do hrskave korice i servirajte uz pastrmku.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)