Krompir je povrće bez kojeg se retko koji obrok može zamislit. Može se koristiti kao jelo ili dodatak jelu. Postoji bezbroj načina na koji se može spremiti. Međutim, jedan je posebno pogodan i za one koji boluju od dijabetesa. Reč je o kuvanom krompiru sa čilijem.
Srećna Republika donosi vam recept za ovo pikantno jelo.
Sastojci (za 2 osobe):
- 350 g krompira
- 1/2 kašičice maslinovog ulja
- 1/2 manje glavice luka
- 1/2 kašičice čilija
- 50 g rendanog kačkavalja ili mladog sira
Priprema:
Krompir isecite na četvrtine, pa stavite da se kuva dvadesetak minuta, odnosno dok krompir nije kuvan, ali se ne sme raspadati. Procedite krompir. Na tiganju zagrejte maslinovo ulje, dodajte na sitno iseckan luk i dinstajte dok luk ne omekša. Dodajte krompir i čili pa dinstajte oko 5 minuta, uz stalno mešanje. Pospite narendan sir preko krompira, poklopite i skinite s vatre. Ostavite da stoji oko minut, dok se sir ne otopi.
Prijatno!
Komentari (0)