Paštetu obožavaju najmlađi, a budući da niko sa sigurnošću ne može da tvrdi šta se unutra nalazi, najbolje je da zasučete rukave i sami napravite paštetu i to od onoga što mališani najviše vole, od pilećeg belog mesa. Srećna Republika donosi vam provereno najbolji recept za ovaj sočni namaz.
Sastojci:
- 400 g belog mesa
- glavica crnog luka
- čen belog luka
- veza peršuna
- 2 kašike senfa
- 2 kašike majoneza
- kašika kečapa
- sok od pola limuna
- so, biber
Priprema:
Belo meso ispecite u rerni. Iskidajte ga na komade pa stavite u blender. Dodajte mu na krupno sečen crni luk, čen belog luka, iseckanu vezu peršuna, senf, majonez, kečap, sok od limuna, soli i bibera po ukusu, a ako volite pikantniju paštetu i malo karija. Sve to zajedno izblendirajte tako da se lepo sjedini i masa postane kompaktna. Preručite paštetu u dublju posudu.
Odlična je kao zdrav namaz na hleb za doručak.Uz nju možete poslužiti kiselo mleko ili jogurt.
Uživajte!
Komentari (0)