Nedelja je dan kada su porodice uglavnom na okupu, pa zašto vaše najmilije ne biste ovog jutra obradovali mirisom i ukusom domaćeg hleba, i to kukuruznog?! Spolja hrskav, unutra mekan, a sve zajedno - proizvod koji ukusom omamljuje.
Radi se o hlebu koji je, prema mišljenju mnogih, užitak jesti ga samog ili s malo maslaca. Oni koji su ga isprobali, kažu kako uspe baš svakome.
Sastojci:
- kukuruzno brašno
- vrela voda
- so
- sveži kvasac
- ražano brašno
- voda - za kvasac
Priprema:
Kukuruzno brašno prelijte vrelom vodom, pa ga ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, dodajte mu ražano brašno, pa kvasac koji ste otopili u vodi. Testo stiskajte šakama prema dole. Oblikujte ga u kuglu i stavite na papir za pečenje. Testo stavite u zagrejanu posudu s poklopcem i ispecite. Nakon pečenja, ostavite ga u rerni još kratko vreme.
Uživajte u ovom mirisu, a još lepšem ukusu!
Komentari (0)