Grilovani šampinjoni su uvek sjajan izbor, a oni su zahvalni jer ih možete kombinovati skoro sa svakim povrćem. Sigurni smo da će vam se svideti kombinacija pečurki i tikvica, a ovo može da bude i glavno jelo, ali i sočan prilog, ili dodatak uz salatu.
U kuhinji ćete provesti veoma malo vremena, a dobićete obrok koji je ukusan i sa kojim nikako ne možete da omanete.
Takođe, kada ovako pripremite pečurke i tikvice, možete slobodno da ih poslužite na nekom finom malo prepečenom bagetu koji ste premazali sa malo krem sira. Biće to sjajan zalogaj!
Poenta je da na suvom tiganju izgrilujete povrće i sklonite sa strane. Zatim svo to povrće vratite u isti tiganj, dodate malo maslinovog ulja i obavezno balzamiko sirćeta, kao i začine po vašem izboru. Kratko propržite, svega minut-dva, uz mešanje, da se sve fino karamelizuje i to je to!
Paprika je takođe sjajna kada je ovako spremite. I bilo koje drugo povrće ovog tipa biće odličnoo, pa izvolite, igrajte se u kuhinji.
Grilovane pečurke sa tikvicama
Možda vas zanima…
Sastojci:
- 2 pakovanja braon šampinjona
- pakovanje šampinjona
- organska zukini tikvica
- 50 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 50 ml balzamiko sirćeta
- ½ kašičice morske soli
- ½ kašičice bibera
- čen belog luka
- sitno iseckan sveži peršun
Priprema:
Pečurke operite i osušite. Veće pečurke isecite na manje komade.
Tikvicu operite i isecite na kose kolutove. Na vrelom ali suvom tiganju, bez dodavanja masnoće, izgrilujte povrće tako da porumeni sa svih strana.
Kada je svo povrće gotovo, vratite ga u isti tiganj pa dodajte ostale sastojke i kratko propržite uz mešanje, da se sve karamelizuje i da ispari višak tečnosti.
Poslužite kao prilog, kao glavno jelo, kao bruskete ili uz svežu salatu ovim povrćem napunite tortilje.
Komentari (0)