Jela bez mesa

RECEPT ZA SAVRŠENE PLJESKAVICE OD TIKVICA: Najukusniji obrok za celu porodicu koji košta manje od 300 dinara

Evo šta vam je potrebno.

07.08.2024 08:01

RECEPT ZA SAVRŠENE PLJESKAVICE OD TIKVICA: Najukusniji obrok za celu porodicu koji košta manje od 300 dinara
Petr Štěpánek / Alamy / Alamy / Profimedia

Pljeskavice od tikvica su savršena opcija za brz i ukusan obrok, bilo da se radi o doručku, večeri ili predjelu. Tikvice, sa svojim neutralnim ukusom, predstavljaju idealnu bazu koja se odlično slaže sa različitim sastojcima, omogućavajući vam da uživate u zdravijim varijantama klasičnih pljeskavica.

Zbog svoje svestranosti, tikvice možete kombinovati sa raznim vrstama sireva, kačkavaljem, začinima, drugim povrćem ili žitaricama. Na primer, možete praviti pljeskavice sa grizom, krompirom, ili grčkim jogurtom. Svaki recept za pljeskavice od tikvica nudi bogatstvo vitamina, što je posebno korisno za roditelje koji žele da obezbede nutritivno bogate obroke za svoju decu.

Sastojci:

- 1 jaje

- 1 tikvica

- 4 kašike sitnog kukuruznog brašna

- 1 kesica praška za pecivo

- Pola kašičice soli

- Malo bibera

Priprema:

Operite tikvicu i oljuštite je. Zatim je izrendajte na sitno i stavite u cediljku. Posolite tikvice i ostavite ih da odstoje 10 minuta kako bi pustile tečnost. Nakon toga, rukama iscedite što više tečnosti iz tikvica.

  Stavite izcedjene tikvice u veliku posudu. Dodajte preostale sastojke, uključujući malo soli i bibera. Dobro izmešajte dok se smesa ne sjedini. Trebalo bi da dobijete kohezivnu smesu u kojoj je brašno ravnomerno raspoređeno.

U tiganju zagrijte malo maslinovog ulja na srednjoj vatri. Oblikujte smesu u okrugle pljeskavice pomoću ruku. Pecite pljeskavice 2 do 3 minuta sa svake strane, ili dok ne postanu zlatno smeđe. Nakon pečenja, stavite ih na papirne ubruse kako bi upile višak ulja i posolite ih dok su još tople.

Poslužite pljeskavice tople, prelivene pavlakom, kao savršeni doručak, predjelo, prilog ili užinu.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)