Vafl potiče iz Britanije, a u pitanju je hrskavo testo nalik keksu. Pravi se u posebnom pekaču sa dvostranim grejačima zbog čega ima karakterističan oblik. Pravi se izuzetno jednostavno, a osnova su mleko, jaja i brašno. Ukusom ćete se oduševiti, pa čak i da jedete bez ikakvog preliva i kremova. Ovo je mnogima omiljeni slatkiš iz detinjstva, zato eto razloga da ga danas napravite i uživate u njemu.
Pogledajte recept za vafle u nastavku.
Sastojci:
- 3 čaše brašna
- 3 cela jajeta
- 1 čaša šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- sok od pola limuna
- 1 čaša mleka
- 1 čaša ulja
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Prvo je potrebno da pomešate brašno i prašak za pecivo, a onda da dodate kristal beli šećer i jedan vanilin šećer. U drugoj turi idu mokri sastojci, a to su mleko, sok od pola limuna, ulje i tri cela jajeta. Sve dobro mešajte ručnom mutilicom dok smesa ne postane ujednačena.
Pekač podmažite puterom ili uljem, ako je u pitanju puter sačekajte da se otopi. Izlijte jednu kutlaču smese da se peče i zatvorite pekač. Nemojte otvarati i proveravati da li je pečeno svakog momenta već pustite par minuta, a onda otvorite. Najbolje je da radite onako kako inače pečete u tom pekaču.
Vafle odložite na neki ubrus, a onda ih filujte.
Iskoristite sveže voće, ali i prelive. Na primer, stavite eurokrem i seckane lešnika, sladoled i na kraju voće. Sigurno ćete uživati.
Možda vas zanima…
Prijatno!
Komentari (0)