Jela bez mesa

SPANAĆ SA JAJIMA IZ RERNE: Prolećni ručak koji će vam podići energiju (FOTO)

Jednostavno, a sočno.

01.04.2024 08:01

SPANAĆ SA JAJIMA IZ RERNE: Prolećni ručak koji će vam podići energiju (FOTO)
shutterstock.com

Spanać je pun hranljivih nutrijenata, zbog čega je uvek dobar izbor majki kada pripremaju hranu najmlađima. Naravno, ne treba ignorisati činjenicu da je ovo zeleno lisnato povrće omiljeno i odraslima koji zbog zdravlja i fit forme vole često da je vide na svom stolu. Iako se spanać može spremiti na razne načine i neko voli da ga kuva, ipak je pečeni spanać mnogima jedno od omiljenih jela. Takođe, domaćice vole rado da ga spremaju zbog jedinstvenog ukusa.

Spanać u kombinaciji sa jajima je pravi delikates, a jedna porcija ovog jela daće vam energiju za ceo dan. Jednostavno se pravi, a ukus se dugo pamti.

 

Sastojci:

  • 200 g zelja
  • 300 g spanaća
  • 3 - 4 struka mladog luka
  • 4 jajeta
  • so
  • ulje 

 

Priprema:

Očistite i operite povrće. Isecite ih na odgovarajuće parčiće. Ugrejte ulje u tiganju i stavite luk, zelje i spanać. Dinstajte dok ne postanu mekani. Sipajte smesu u odgovarajuću posudu. Napravite četiri gnezda i razbijte jaja. Začinite solju. Pecite u vrućoj rerni dok jaja ne budu gotova. Po želji servirajte sa kiselim mlekom.

 

 

Komentari (0)