Spanać je pun hranljivih nutrijenata, zbog čega je uvek dobar izbor majki kada pripremaju hranu najmlađima. Naravno, ne treba ignorisati činjenicu da je ovo zeleno lisnato povrće omiljeno i odraslima koji zbog zdravlja i fit forme vole često da je vide na svom stolu. Iako se spanać može spremiti na razne načine i neko voli da ga kuva, ipak je pečeni spanać mnogima jedno od omiljenih jela. Takođe, domaćice vole rado da ga spremaju zbog jedinstvenog ukusa.
Spanać u kombinaciji sa jajima je pravi delikates, a jedna porcija ovog jela daće vam energiju za ceo dan. Jednostavno se pravi, a ukus se dugo pamti.
Sastojci:
- 200 g zelja
- 300 g spanaća
- 3 - 4 struka mladog luka
- 4 jajeta
- so
- ulje
Priprema:
Očistite i operite povrće. Isecite ih na odgovarajuće parčiće. Ugrejte ulje u tiganju i stavite luk, zelje i spanać. Dinstajte dok ne postanu mekani. Sipajte smesu u odgovarajuću posudu. Napravite četiri gnezda i razbijte jaja. Začinite solju. Pecite u vrućoj rerni dok jaja ne budu gotova. Po želji servirajte sa kiselim mlekom.
Možda vas zanima…
Komentari (0)