Jela bez mesa

PROJA SA TIKVICAMA I SIROM: Doručak koji će vas satima držati sitim (FOTO)

Domaći recept za jelo koje asocira na detinjstvo.

19.11.2023 14:30

PROJA SA TIKVICAMA I SIROM: Doručak koji će vas satima držati sitim (FOTO)
shutterstock.com

Proja je jedno od omiljenih jela na kojima su odrastale generacije u Srbiji. Danas je rado viđena na trpezama, a može se jesti i kao doručak ili večera. U periodu krsnih slava, proja se često služi uz predjelo.

Postoji nekoliko načina pripreme ovog jela, zahvalno je jer mu možete dodavati sastojke po svom ukusu. Neki pak vole i integralnu verziju.

Srećna Republika donosi vam recept za proju od tikvica i sira koja se topi u ustima.

 

Sastojci:

  • jedna veća ili dve manje tikvice
  • so
  • 3 jaja
  • 120 g feta sira
  • 100 ml ulja
  • šolja kukuruznog brašna 
  • šolja pšeničnog brašna 
  • 1 kašičica praška za pecivo

 

Priprema:

Tikvice izrendajte, posolite i ostavite desetak minut a potom dobro iscedite. Dodajte sitno iseckanu fetu, jaja, ulje, so (po potrebi) i promešajte. Dodajte brašna (kukuruzno i pšenično) sa praškom za pecivo. Sve sastojke dobro promešajte. Tepsiju-kalup premažite uljem ili stavite papir za pečenje. Preko sipajte smesu. Pecite na 200 stepeni 30-40 minuta. Pečenu projaricu ostavite 10-15 minuta da se prohladi. 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)