Proja je jedno od omiljenih jela na kojima su odrastale generacije u Srbiji. Danas je rado viđena na trpezama, a može se jesti i kao doručak ili večera. U periodu krsnih slava, proja se često služi uz predjelo.
Postoji nekoliko načina pripreme ovog jela, zahvalno je jer mu možete dodavati sastojke po svom ukusu. Neki pak vole i integralnu verziju.
Srećna Republika donosi vam recept za proju od tikvica i sira koja se topi u ustima.
Sastojci:
- jedna veća ili dve manje tikvice
- so
- 3 jaja
- 120 g feta sira
- 100 ml ulja
- šolja kukuruznog brašna
- šolja pšeničnog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Tikvice izrendajte, posolite i ostavite desetak minut a potom dobro iscedite. Dodajte sitno iseckanu fetu, jaja, ulje, so (po potrebi) i promešajte. Dodajte brašna (kukuruzno i pšenično) sa praškom za pecivo. Sve sastojke dobro promešajte. Tepsiju-kalup premažite uljem ili stavite papir za pečenje. Preko sipajte smesu. Pecite na 200 stepeni 30-40 minuta. Pečenu projaricu ostavite 10-15 minuta da se prohladi.
Komentari (0)