Dijeta

NIKOLA JOKIĆ IZBACIO OVO IZ ISHRANE I VIŠAK JE POČEO DA SE TOPI: Za 40 dana smršao čak 14 kg - a jeo sve što voli!

"Možda ne bi trebalo da pričam kako sam se hranio pre!" - poručio je legendarni srpski košarkaš.

24.08.2024 15:01

NIKOLA JOKIĆ IZBACIO OVO IZ ISHRANE I VIŠAK JE POČEO DA SE TOPI: Za 40 dana smršao čak 14 kg - a jeo sve što voli!
Dusan Milenkovic/ATAImages

Jedan od naših najboljih košarkaša, Nikola Jokić, zablistao je i na nedavnim Olimpijskim igrama u Parizu. Poznato je da on pored izvanrednog talenta, veliku pažnju posvećuje ishrani. Nekada je imao problem s viškom kilograma, ali je u rekordnom roku uspeo da preokrene situaciju.

Preokret u ishrani

Kako bi izdržao napore igranja na vrhunskom nivou, Jokićeva ishrana morala je biti pažljivo izbalansirana. 

- Možda ne bi trebalo da pričam o tome kako sam se ranije hranio. Pio sam skoro četiri litra Koka-kole dnevno! Obožavao sam je. Međutim, nisam popio ni kap u poslednjih godinu i po dana - iskren je bio Jokić za medije.

Dolazak u NBA ligu bio je prekretnica za Nikolu, koji je tada imao 135 kilograma. Uz pomoć dijetetičara i kondicionih trenera, uspeo je da promeni prehrambene navike, što mu je pomoglo da izgubi 14 kilograma za samo 42 dana. Kondicioni trener Stiv Hes imao je ključnu ulogu u ovom procesu, kreirajući poseban režim ishrane koji je Jokića doveo u vrhunsku formu.

Aissaoui Nacer/SplashNews.com/Splash/Profimedia

Nikola Jokić

- Mislim da je taj gubitak kilograma jedna od najboljih stvari koje sam učinio u karijeri. Hes mi je pomogao da uravnotežim kilažu i sada jedem šest do osam puta dnevno. Proteinske šejkove, salate, piletinu, ribu i sve pripremljeno na zdrav način - objasnio je košarkaš.

Balansirana ishrana 

Jokićeva transformacija pokazuje koliko je važno prilagoditi unos hrane zahtevima sporta na visokom nivou. Njegova ishrana sada se fokusira na uravnotežen unos proteina, složene ugljene hidrate, voće i povrće, kao i kontrolisani unos zdravih masti.

- Ne jedem gluposti, slatkiše, masno i začinjeno - dodaje on, napominjući koliko je važno biti disciplinovan, posebno tokom naporne sezone.

printscreen-instagram

Nikola Jokić kao dečak

On vodi računa o unosu tečnosti kako bi ostao hidriran, što je ključno za najbolje rezultate na terenu.

Inspiracija za sve sportiste

Jokićev pristup ishrani i transformacija tela inspiracija su mnogima u sportskom svetu. On je pokazao da su disciplina i posvećenost ključne za postizanje vrhunskih rezultata. Njegov primer potvrđuje koliko je važno balansirati ishranu sa fizičkim zahtevima profesionalnog sporta.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)