Horoskop

Četvrta planeta kreće u RETROGRADNI hod! Šta nas čeka do 22. januara 2023.

Vreme je za novo preslišavanje i da li smo naučili životne lekcije kao i prilika za popravni ispit

19.08.2022 07:00

Četvrta planeta kreće u RETROGRADNI hod! Šta nas čeka do 22. januara 2023.
Pixabay.com

Posle Neptuna, Jupitera i Saturna u retrogradni hod 24. avgusta kreće i Uran. Planeta koja donosi iznenađenja kako neprijatna tako i dobre preokrete sudbine u retrogradnom hodu ostaće sve do 22. januara 2023. Kako ističu astrolozi biće ovo vreme za preispitivanje naučenih lekcija iz prošlosti. Ukoliko nismo savladali ispite koju su pred nas postavljeni sudbina će se postarati da nas vrati na isti put sve dok tu lekciju ne naučimo.

Uran je u retrogradnom hodu kroz znak Bika bio i prošle godine u periodu od 19.08 do 22. januara 2022. pa se prisetite šta ste tada radili i kakve ste lekcije učili jer će vam se pružiti šansa za popravni ispit.

shutterstock.com

Imaćemo priliku da bolje shvatimo šta se dešava u pozadini sukoba koji su sad aktuelni

Novo shvatanje slobode

Mnogi misle da kad se neka planeta nađe u retrogradnom hodu to znači da se kreće unazad što nije tačno. Planete se uvek kreću samo unapred a retrogradni hod je samo privid zato što nam se vraćaju na proveru životni ispiti za koje smo mislili da smo ih već savladali. To se odnosi i na bivše partnere koji će u ovom periodu ponovo pokucati na vaša vrata a na vama je da odlučite da li ste tu priču zaista završili ili zaslužuje popravni ispit.

Uran je energija koja izlazi iz okvira i traži rešavanje nagomilanih problema često kroz prasak i eksploziju. Možda ćemo sada tokom njegove retrogradnosti imati više uvida i prilike da bolje shvatimo šta se zapravo dešava u pozadini sad aktuelnih sukoba na globalnom nivou kao i prave razloge za njihovo izbijanje. Uran je radikalan i kroji drugačije granice a kako je vezan za zemljani znak Bika i poprima njegove osobine najverovatnije ćemo do 22. januara iduće godine dobiti neke nove granice umesto postojećih na tlu zemalja koje su sad u sukobu. Doneće Uran i novo poimanje slobode kako lične tako i one kolektivne.

Pixabay.com

Neophodno je da neke situacije sagledamo iz drugačijeg ugla

Izađite iz okvira

Uticaj retrogradnog Urana najviše će osetiti zemljani znaci Bik, Jarac i Devica ali i Blizanci jer se sve dešava u njihovom komšiluku. Koliko će ovaj Uran tačno uticati na svakog od nas zavisi od postavke planeta u natalnom horoskopu i koje aspekte će aktivirati. Uopšteno gledano Device će, recimo, imati priliku da isprobavaju nove stvari što za njih nije uobičajeno jer oni vole rutinu. Jarčevi treba da obrate pažnju na iznenadni bljesak ideja koje im mogu doneti izuzetan napredak na poslu dok Bikovi će izaći iz svojih okvira i započeti nešto novo što ih okupira ali za to nisu imali hrabrosti. Okolnosti će biti takve da će praktično biti naterani ali kako vreme bude odmicalo shvatiće koliko je to dobro za njih.  

Sve u svemu ne bi bilo loše da svi znaci zodijaka pokušaju tokom ovog perioda da razmišljaju na drugačiji način van naučenih okvira. Raditi stalno na isti način a očekivati drugačiji ishod prosto nije moguće.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)