Horoskop

NASTUPIO JE JEDAN OD NAJNAPETIJIH DOGAĐAJA U ASTROLOGIJI! Ovo nam svima preti, a jedna stvar može pomoći!

Nastupio je period u kom se mogu očekivati mnogobrojni izazovi, ali i te kako se sve može preokrenuti u sopstvenu korist.

10.05.2022 13:58

NASTUPIO JE JEDAN OD NAJNAPETIJIH DOGAĐAJA U ASTROLOGIJI! Ovo nam svima preti, a jedna stvar može pomoći!
shutterstock.com

Retrogradni Merkur u Blizancima počeo je danas, 10. maja, a iz te faze izlazi 3. juna. Portal Srećna Republika vam otkriva šta se sve dešava kada je Merkur retrogradan, kako to utiče na sve nas i kako njegovu energiju možemo iskoristiti u svoju korist.

Naime, za retrogradni Merkur se kaže da je optička iluzija. Razlog za to je činjenica da nama koji tu planetu posmatramo sa Zemlje izgleda kao da se ona kreće unazad. Upravo zbog te retrogradne simbolike, astrolozi i veruju da bi tokom ovog perioda tehnologija i komunikacija mogli da zataje, što bi zauzvrat moglo da izazove brojne druge komplikacije.

Kako retrogradni Merkur može uticati na vas?

Merkur je poznat među astrolozima kao planeta koja vlada jasnim izražavanjem i komunikacijom. Smatra se da će to retrogradno kretanje imati negativnu konotaciju u astrološkom carstvu. Istraživači su pažljivo analizirali šta bi se moglo dogoditi tokom ovog tronedeljnog perioda, koji važi za jedan od najnapetijih događaja u astrologiji. Stručnjaci za astrologiju veruju da retrogradni Merkur može dovesti do:

 • Svađe sa prijateljima
 • Nastanka nesporazuma
 • Grešaka u sporazumevanju
 • Prekida u komunikaciji
 • Promene putnih planova
 • Zabune oko poslovnih projekata
 • Narušene logike
 • Zalutalih mejlova
 • Kašnjenja letova
 • Raznoraznih malera
 • Moždane magle
 • Anksioznosti
 • Glavobolje

Kako utiče na međuljudske odnose?

Retrogradni Merkur može izazvati ogromne izazove u vezi, kao što su prevara, izdaja ili gubitak intimnosti. Dok traje retrogradno kretanje ove planete, možete vam se učiniti da sve ide naopako u vašem ljubavnom životu, dok ponovo potežete probleme i rasprave iz prošlosti. Komunikacija je ključna i uz Merkur koji se naizgled kreće unazad, morate ozbiljno da poradite na njoj! Usredsredite se na to da svoju vezu učinite jačom tako što ćete razgovarati, biti iskreni i otvorenog srca.

Kako iskoristiti energiju retrogradnog Merkura?

Ako želite da ovaj period maksimalno iskoristite, imajte na umu da će se retrogradni Merkur u maju dogoditi pod vladajućim znakom Blizanaca, pojačavajući svačiju želju za slobodom ili istraživanjem. Energija Blizanaca je veoma koketna, romantična i pametna, uvek gleda sa dve strane na sve. Međutim, u kombinaciji s prekinutim ciklusom njene vladajuće planete u retrogradnoj fazi, te dve nedelje mogu biti emocionalno haotične, piše portal CountryLiving

Ako imate kristal kod kuće, sada je savršeno vreme da ga iskoristite. Kristal amazonit je posebno moćan tokom ovog perioda zbog snažne energije Blizanaca dok ulazimo u jun. Kroz balansiranje muške i ženske energije, amazonit vam pomaže da sagledate obe strane bilo kakvih ličnih ili međuljudskih problema koji su od vitalnog značaja u ovo vreme napete komunikacije. Pokušajte da zagrejete kristal amazonita pomoću radijatora ili sveće da biste izbacili ovu umirujuću i neutrališuću energiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)