Horoskop

Preživeli smo Merkur, ali sada DOLAZI RETROGRADNI SATURN! Neke čekaju ozbiljni problemi, evo šta se sprema!

Retrogradni Satrurn će vladati od 4. juna do 23. oktobra, a mi vam otkrivamo kakva iznenađenja on donosi svim znakovima Zodijaka.

04.06.2022 13:00

Preživeli smo Merkur, ali sada DOLAZI RETROGRADNI SATURN! Neke čekaju ozbiljni problemi, evo šta se sprema!
shutterstock.com

Tek što smo mahnuli retrogradnom Merkuru, dočekao nas je njegov kolega iz Sunčevog sistema.

Naime, 4. juna, Saturn započinje svoje retrogradno kretanje u znaku slobodnog duha, Vodoliji, i ono će potrajati sve do 23. oktobra 2022. godine. Iako ova nebeska dešavanja često imaju reputaciju haotičnih, Saturnova retrogradnost je često više konstruktivna nego destruktivna. Možda i neće izazvati potpunu pometnju, ali bi nam taj tranzit ipak mogao prizvati osećaj skučenosti, ograničenja i težine. Takođe, u prvi plan će izbiti pitanja upravljanja vremenom, vlastitog autoriteta, balansiranja finansija i priprema za budućnost. Portal Srećna Republika vam otkriva kako će se ovo retrogradno kretanje prstenaste planete odraziti na svaki horoskopski znak.

Ovan

Shutterstock

Ovan

Ovnovima će retrogradni Saturrn testirati strpljenje i istrajnost. Ovaj period je predstavnicima ovog znaka važan kao vreme koje bi trebalo da iskoriste kako bi se fokusirali na vezu, partnera i izgradnju boljeg emotivnog odnosa. Ovnovi koji nisu u vezi trebalo bi da porazmisle o onome što traže u budućem partneru i da redefinišu svoje prioritete. Kada budete sredili svoje želje, bolje stvari će početi da vam se dešavaju na ljubavnom planu.

Bik

Shutterstock

Bik

Bikovima će finansije i zaduženja zadavati glavobolje, ali bi uprkos svojoj tradicionalnoj tvrdoglavosti trebalo da shvate da sa nekim situacijama u životu jednostavno moraju da se pomire. To će im pružiti više vremena za razmišljanje, analiziranje i autorefleksiju. Bikovi će imati priliku da shvate da li su im neke stvari potrebne i da promisle kakvu ulogu one zapravo igraju u njihovom životu. Takav način preispitivanja je čak i poželjan kako bi Bikovi izbili na pravi put svog života.

Blizanci

Shutterstock

Blizanci

Blizanci će u ovom periodu iskusiti probleme u komunikaciji. Ovaj znak inače simboliše sporazumevanje i govor, pa bi problem u tom sektoru najbolje mogli da reše radom na svojim retoričkim veštinama i razvojem istih. S druge strane, vladavina retrogradnog Saturna će im pružiti idealnu priliku da se reše nezdravih navika i da svom životu vrate balans kroz promenu načina ishrane. Savet za Blizance je da smanje unos mesa i mesnih prerađevina i da se fokusiraju na sveže voće i povrće koje će njihovom organizmu vratiti sklad.

Rak

Shutterstock

Rak

Rakovi će tokom vladavine retrogradnog Saturna doživeti ličnu transformaciju, potpomognuti sjajnom kosmičkom energijom koja će ih tada okruživati. Da bi do toga došlo, trebalo bi da se posvete i preispitivanju nekih svojih ličnih uverenja i ustaljenih obrazaca ponašanja, pa im se savetuje da odvoje vreme za razmišljanje. Ukoliko budete imali osećaj da vam se život vrti u krug i da ste negde zapeli, znajte da je to suptilan način na koji vam univerzum tokom ove retrogradnosti poručuje šta bi trebalo da se menja. Ne bi trebalo da se plašite rastanka od osoba i okolnosti koje ne doprinose vašem životu, nakon toga ćete se osećati rasterećenije.

Lav

Shutterstock

Lav

Srčanim Lavovima će retrogradni Saturn doneti preispitivanje odnosa i potencijalne sukobe sa emotivnim partnerom. Iako vaše međusobne razlike mogu delovati izraženije nego ikada pre, ne dozvolite sebi da klonete duhom. Ovaj period će vas naučiti kako da prevaziđete nesuglasice na polju ljubavi. Ukoliko, pak, na kraju ne možete da nađete zajednički jezik, setite se da je i rastanak sasvim legitimno rešenje.

Devica

Shutterstock

Devica

Devicama se preporučuje da oslušnu svoje telo i povedu računa o zdravlju tokom vladavine retrogradnog Saturna. Znamo da je vaša želja da pomognete drugima često jača od vas, ali ne dozvolite da vas univerzum prisilno stavlja na poštedu. Umesto toga, naučite sami da je ponekad potrebno da izdvojite vreme za sebe i sopstveni mir. Ukradite nekoliko minuta mira tokom užurbanog radnog dana ili priredite sebi opuštajuće spa-veče, samo ne dozvolite da vas grize savest zato što ste sebe stavili na prvo mesto jednom u životu. Podsetite se da onaj ko ne valja sebi, neće ni drugima!

Vaga

Shutterstock

Vaga

Vagama bi u ovom periodu retrogradnosti mogla da strada kreativnost. Vaš umetnički izraz je vama važan, ali biste tokom ove faze mogli osetiti manjak motivacije za stvaralaštvo. Potrudite se da ravnomerno rasporedite svoje vreme, tako da vam ostane dovoljno vremena za hobije i ostala interesovanja. Ostavite sebi vremena za zabavu, ali se pokrenite i kada su drugi projekti u pitanju. Ideje u glavi su samo polazna tačka, ali one se neće ostvariti same od sebe, zato preduzmite adekvatne korake da od njih napravite stvarnost. Dodajte malo discipline vašoj kreativnoj energiji i na najbolji način iskoristite svoje stvaralačke resurse.

Škorpija

Shutterstock

Škorpija

Škorpijama će retrogradni Saturn pomrsiti račune na polju porodičnih odnosa i izazvati manje probleme na tom frontu. Ako postoje neke kućne popravke ili kvarovi koje ste ignorisali u proteklom periodu, retrogradnost bi mogla da vas prisili da na njih konačno obratite pažnju. Takođe bi mogli da se rasplamsaju neki zataškavani problem s članovima porodice. Kako biste izbegli sveopštu eskalaciju kućnih problema, povedite računa o domu i porodičnim odnosima i pozabavite se rešavanjem zanemarenih familijarnih konflikata kako biste se oslobodili pritiska i trauma.

Strelac

Shutterstock

Strelac

Strelčevima bi retrogradnost Saturna mogla da izazove preteranu brbljivost, koja bi dolila ulje na vatru njihovoj tradicionalnoj ljubavi prema ćaskanju i tračevima. Ne mešajte se u sukobe i drame i budite ljubazni, inače bi Saturn mogao da vam posluži karmu na tanjiru. Povedite računa o rečima koje izgovarate, u suprotnom biste ubrzo mogli da naučite kako reči mogu biti ubojitije od mača. Ono što izgovorite je ogledalo vas i vašeg odnosa prema ljudima o kojima govorite. Ostanite optimistični, ljubazni i pozitivni i vaš sjaj će tada nadvladati moć retrogradnog Saturna.

Jarac

Shutterstock

Jarac

Tradicionalno štedljivi Jarčevi bi mogli da pogube komunikaciju s vlastitim novcem tokom ove retrogradne faze. Trudite se da novac trošite ekonomično i srežite sve nepotrebne kupovine jer bi mogli da vas očekuju nepredviđeni troškovi dok Saturn po vasioni radi svoj “kolut unazad”. Poželjno je da na papiru preispitate svoje dugoročne investicije i presaberete lične mesečne troškove. Nađite prostora za uštedu gde god možete. Povišica koju ste očekivali bi mogla da zakasni tokom perioda retrogradnosti, ali to ne bi trebalo da vas zaustavi u isticanju sopstvene vrednosti poslodavcu kada uslovi budu nešto povoljniji za takve razgovore.

Vodolija

Shutterstock

Vodolija

Vodolijama slede neke izazovne lične lekcije tokom vladavine retrogradnog Saturna. Potrudite se da iz ove škole života nešto naučite i izvučete pouke za dalji rast i razvoj. Ukoliko se odlučite za promene, neka one budu dugoročne, pa će samim tim i njihovi pozitivni efekti duže trajati. Prerasporedite sopstvene prioritete i porazmislite o cilju života, o kursu kojim plovi vaš brod, piše portal sensa.mondo.rs. Ovaj period je idealan za ostvarivanje davno zacrtanih ciljeva koje ste izbegavali i za preuzimanje posla koji će vas do vašeg odredišta i odvesti. Kada tamo stignete, shvatićete da vas u budućnosti čeka najbolji deo vašeg života!

Ribe

Shutterstock

Ribe

Ribe će možda poželeti da se u ovoj fazi sakriju od svojih odgovornosti, ali bi to moglo da bude kontraproduktivno i kratkog daha. Retrogradni Saturn bi mogao da uplete svoje prste u aspekte vaše podsvesti i da teži ka haosu i uništenju. Stoga, ne zanemarujte svoje obaveze jer bi u suprotnom stvari oko vas stvarno mogle da počnu da se ruše. Snalažljivost će vam sada biti preko potrebna. Pored toga, dajte sebi prostora i vremena da se smirite i povratite sklad. Imaćete mnogo materijala za procesuiranje, zato se nemojte osamljivati i budite okruženi bližnjima ukoliko vam treba neko da vas sasluša ili rame za plakanje. Razgovorom ćete sve rane izlečiti.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)