Horoskop

SLABA TAČKA SVAKOG ZNAKA: Evo šta je vaš problem i kako da ga rešite

Svako od nas ima neku slabu tačku, odnosno predispoziciju za određenim porokom, ali ako smo toga svesni, lakše ćemo se izboriti sa svim problemima.

21.03.2022 18:46

SLABA TAČKA SVAKOG ZNAKA: Evo šta je vaš problem i kako da ga rešite
pexels.com

Astrologija tvrdi da horoskopski znak može dosta toga da otkrije o nekoj osobi, pa čak i to kojim porocima su skloni i koje su im slabe tačke što se zdravlja tiče.

Saznajte kakve su prognoze za vaš znak zodijaka.

Ovan

Ovaj znak je poznat po tome što ima energije i duha da uradi šta je naumio, a jedini je problem što brzo odustaje od posla ako nema elana za njega. Glavobolja je njihov najveći problem, odnosno organi poput očiju, ušiju i nosa. Veruje se da je razlog za to njihova dominantna priroda koja je ujedno i motivacija da se izbore sa svakim problemom. Ako Ovan upadne u depresiju, postoji šansa da se oda poroku poput alkohola i droge, što čini da izgube kontrolu nad svojim visprenim umom.

Rešenje za ovaj problem su šetnje u prirodi, tačnije lagane vežbe, zatim konzumiranje namirnica popout zelene salate, luka, spanaća, jabuka i oraha. 

Bik

Bikovi su jake i stabilne ličnosti, mada nisu imuni na zabrinutost koja može ponekad biti poprilična. Zna se da su praktični, oprezni i uporni, ali i oni mogu da upadnu u depresiju, naročito ako su primorani da prave velike promene u svom životu. Drugim rečima, ne vole da se menjaju i teško im je da se naviknu na promene. Inače su veoma graciozni i ljupki. Od zdravstvenih problema najčešće pate od problema sa grlom, vratom i štitastom žlezdom. Organizam im često pati zbog uznemirenosti, što samo pojačava njihovu zabrinutost.

Rešenje za njih kada upadnu u ozbiljnu depresiju je odlazak na odmor, što dalje od izvora problema. Dakle, promena okruženja i zdrava ishrana su od velike pomoći za bolje raspoloženje, pa je avet da jedu više voća i povrća, posebno zelenih plodova.

Pixabay.com

Boravak u prirodi je lek za dušu i telo

Blizanci

Ovaj znak je poznat po svojoj komunikativnosti i željom za druženjem, bistrim umom i po tome što su uvek u pokretu. Zato nemaju baš uvek vremena za zdravu ishranu i navike koje utiču na bolje zdravlje. Dakle, Blizanci su odlični i zabavni drugovi, prijatno društvo, ali ne vode dovoljno računa o sebi i svom zdravlju. Loše se hrane i ne odmaraju dovoljno, što često dovodi do stanja velike nervoze. Zato su njihovi najveći problemi sa živcima, ramenima, rukama i plućima. Ovakvo stanje često dovodi do depresije.

Rešenje koje će pomoći Blizancima je uvođenje više soli kalajhlorida, koji se nalazi u kajsijama, jabukama, celeru, špargli, cvekli i zelenim mahunarkama.

Rak

Poznato je da su Rakovi emotivci i veoma intuitivni, da uživaju u svom okruženju. Ipak, zbog preterane osećajnosti mogu biti ćudljivi i da imaju psihosomatskih problema. Drugim rečima, skloni su depresiji jer često na sebe uzimaju tuđu brigu i primaju je k srcu. Kada bi se manje saosećali sa drugima izbegli bi brojne stresove i napetosti. Najčešće mu stradaju želudac (čir), bubrezi, grudi i sistem za varenje. 

Rešenje za njih je okolina koja je tiha, mirna kako bi mogli da razmišljaju na miru i slušaju svoju intuiciju. Uživaju u prirodi i sa životinjama. Od hrane koja im je neophodna se izdvaja kalcijumfluorid koji se nalazi u raži.

Pixabay

Tuđa osećanja mogu da vas previše opterete

Lav

Lav je harizmatičan i zato uvek okružen ljudima. Oni inspirišu one manje ambiciozne i hrabre, ali imaju i svojih problema. Naime, moraju da nauče kako da kažu ne kada je potrebno, kao i da svoju energiju usmeravaju na određene probleme, odnosno posao. Kada je Lav umoran i depresivan uglavnom dobija groznicu.

Rešenje za Lava je promena ambijenta i odlazak u tople predele gde će brzo napuniti baterije i vratiti svoj stari sjaj. Od hrane im najviše odgovaraju žitarice poput zobi, ječma, pirinča i raži, ali i grašak, kupine i špargle.

Devica

Možda Device spolja nekome deluju hladno i bezosećajno, ali istina je da duboko u njima gori želja za naklonošću i ljubavlju. One nisu vične tome da izražavaju svoja osećanja, pa može da se desi da padnu u depresiju i osećaju veliki nemir i brigu. Stomak, creva i želudac, ali i problemi sa kožom su česti kod ovog znaka zodijaka. Dakle, uznemirenost je česta pojava kada je Devica u depresiji.

Rešenje je odmor i dovoljno vremena za razmišljanje jer one uz pomoć svoje inteligencije, detaljne analize i logike mogu da reše svaki problem. Jesen im najviše odgovara, a od hrane je preporuka da konzumiraju zelenu salatu, šargarepu, jabuke, jagode, raž i proizvode od pšenice.

Vaga

Ovaj znak zahteva ravnotežu i sklad da bi bila zadovoljna i uvek traži lepo. Ono što ih iritira je grubost i neprimerno ponašanje koje može veoma da ih uzmeniri. Pošto su lepi i dopadljivi, što izaziva zavist kod drugih, a Vaga kada oseti tuđu negativnu energiju lako pada u depresiju. Najčešći zdravstveni problemi su im sa kožom, bubrezima i donjim delom leđa. Veoma je važno da priznaju sebi da su bolesne i da imaju problem i da to saopšte drugima jer se po njima nikada ne bi reklo da su u problemu.

Rešenje za Vage su odmor i meditacija kako bi postigli unutrašnji balans. Pronalaze mir u muzejima, prirodi i muzici. Hrana kooja im prija su kukuruz, kikiriki, kupine, jagode, celer, pšenica i jela sa pirinčem.

Škorpija

Bistar um Škorpije omogućava joj da odgovori na svako pitanje, ali nemaju uvek dugačak fitilj i mogu da se naljute, a tada ne biraju reči i u stanju su da povrede čoveka pa ostanu bez prijatelja. Drugim rečima, oni su dramatični i puni strasti, ali promene njihovog raspoloženja mogu da budu veoma dramatične, a to je često posledica emocionalne nestabilnostiu njima. Často imaju problema sa reproduktivnim organima, dok najviše pate od nervoze, odnosno loše podnose stres.

Rešenje za njih boravak u opuštenoj atmosferi, daleko od ljudi koji ih nerviraju, kao i od stresnih situacija.I njima odgovara hrana koja obiluje kalcijum sufatom, tačnije zelena salata, kelj, karfiol, kupine, mleko i koštunjavo voće.

Strelac

Strelac je voma aktivan horoskopski znak koji je stalno u pokretu, što je ujedno i jedan od uzroka njihovih problema sa zglobovima, ali i ogrebotinama i modricama. Karakter im je takav da lako uđu u sukob, bilo intelektualni ili verbalni, ali uprkos tome su veoma dobri prijatelji. Dobra strana je što retko pate od depresije. Problemi koji ih najviše muče su sa kukovima, jetrom, bedrima i krvi. Kada imaju reumu, ne želite da im stajete na put...

Rešenje za probleme Strelca je da se oporavi što pre jer ne može puno da miruje, a za to vreme da čita što više o mogućnostima za razvoj kreativnosti. Od hrane im najviše odgovaraju jabuke, špargle, mahunarke, zelena salata, krompir, smokve i žitarice.

Jarac

Ovaj znak je pouzdan, odlučan, mudar i disciplinovan. Za njih govore da su samotnjaci jer su duhovno jaki, rođene vođe. U pitanju su osobe koje veoma cene porodicu i obično preuzimaju više odgovornosti nego što je potrebno i nikada se ne žale na svoj teret. Međutim, takvo opterećenje dovodi do povišenog krvnog pritiska, stresnih stanja i malodušnosti. Najveći problemi su ima sa slezinom, kostima, kolenima i zglobovima, dok u starosti često imaju reumu.

Rešenje za probleme Jarca je veselo okruženje i društvo osoba koje su bezbrižne. Trebalo bi da konzumiraju hranu poput mleka, sir, jogurt i žitarice.

Pixabay

Samotnjaci imaju svoje viđenje sreće

Vodolija

Zna se da su Vodolije sklone čestim promenama raspoloženja, pa ćete ih videti da iz radosnog raspoloženja pređu u stanje besa i ljutnje. Njima se često dešavaju neobične stvari u životu i zato imaju sposobnost brzog mišljenja i pronalaženja rešenja. Osim što su vispreni, veoma su humani, imaju jaku intuiciju, što znači da odlično razumeju život. Međutim, nisu pošteđeni depresije i nervnim slomovima, a imaju probleme sa zglobovima, listovima, poseno da proširenim venama i lošom cirkulacijom.

Rešenje za Vodolije je vreme posvećeno mašti i sanjarenju. Hrana koja im odgovara je ona koja u sebi sadrži kuhinjsku so, a savetuje im se da jedu banane, rotkvice, kikiriki, maslac i sir.

Ribe

Pripadnici ovag znaka često imaju problema sa stopalima, ali bi više trebalo da se paze upale pluća, prehlade i ostalih bolseti disajnih putava. Ribe su misteriozne i imaju jaku intuiciju, kao i empatiju zbog koje se užive u tuđe probleme. Zbog svoje maštovitosti su često skloni da umisle da boluju od raznih psihosomatskih bolesti. Srećom, stalno teže ravnoteži, miru i harmoniji. Zato se dešava da shvate da je problem produkt njihove psihe i tako ga uspešno prevaziđu.

Rešenje za njih je da budu u društvu pozitivnih osoba i uživanje u omiljenoj muzici. Hrana koja im najviše prija su žitarice, zelena salata i bundeva.

Komentari (0)