Vežbanje

SREĆNA I FIT SA 40 PLUS: Kućne vežbe za brzo mršavljenje i ubrzavanje metabolizma (VIDEO)

Ukoliko želite da istopite višak kilograma do Nove godine, radite svakog drugog dana trening koji predlaže fitnes instruktorka Lara Bojanić.

23.11.2023 19:01

SREĆNA I FIT SA 40 PLUS: Kućne vežbe za brzo mršavljenje i ubrzavanje metabolizma (VIDEO)
ST/Branimir Jovanović

Hladno vreme, sezona slava, kaloričnija hrana i manjak kretanja su dobitna kombinacija za stvaranje salčića, posebno ako ste ušli u petu deceniju života.

Višak kilograma se posle četrdesete lako dobija, a teže gubi, pre svega zbog hormonskih promena koje se odigravaju u organizmu. Ukoliko želite da ovu 2023. godinu ispratite sa zavidnom figurom i bez viška kilograma, fitnes instruktorka Lara Bojanić predlaže da svakog drugog dana izdvojite po desetak minuta i radite vežbe za ubrzavanje metabolizma.

- Ove vežbe angažuju veliki broj mišićnih grupa, a prvenstveno „gađaju“ mišiće nogu, ruku, stomaka i zadnjice. To su, ujedno, i najkritičnija područja na kojima se najbrže nakupljaju masne naslage – kaže Lara.

Vežbe za ubrzavanje matabolizma možete da radite u toplini vašeg doma, najbolje ujutro, kako biste „probudili“ cirkulaciju.

- Da biste skinuli višak kilograma, neophodno je da povedete i računa o ishrani. Ukoliko je vaša želja da smršate do Nove godine, paralelno sa ovim mini-treningom uvedite rutinu koja podrazumeva isključivanje belog brašna, šećera i alkohola nauštrb povećanog unosa proteina, kao i vlakana iz voća i povrća. Ne zaboravite, takođe, da unosite dovoljnu količinu obične vode, jer ona potpomaže eliminaciju toksina iz organizma i povoljno utiče na mršavljenje – podseća Lara.

Da biste imali fit figuru u pedesetim godinama ne morate da idete u teretanu. Biće dovoljno da kombinujete vežbe iz mini-serijala na Jutjub kanalu Srećne republike, da svakog dana šetate barem po pola sata i da povedete računa o izboru namirnica koje unosite.

- Ako vam se desi da pojedete više nego što bi trebalo, samo pojačajte trening. Istina je da se posle četrdesete godine života višak brže „lepi“, ali je zato tu fizička aktivnost da vam pomogne da steknete i održite željenu figuru i tonus mišića – zaključuje Lara.

Fitnes instruktorku Laru Bojanić možete da zapratite na Instagramu na OVOM LINKU.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)