Vežbanje

SA TEK ROĐENOM BEBOM ODLAZI NA TRENINGE U TERETANU: Ova žena izazvala je veliku pažnju javnosti, evo šta joj poručuju druge majke (VIDEO)

Za dobru volju ne postoje izgovori, već samo kretanje ka cilju, a jedna Tiktokerka je pokazala da je to moguće.

10.09.2023 17:00

SA TEK ROĐENOM BEBOM ODLAZI NA TRENINGE U TERETANU: Ova žena izazvala je veliku pažnju javnosti, evo šta joj poručuju druge majke (VIDEO)
printscreen/TikTok/charnetteb

Više nego ikada se žalimo kako imamo višak kilograma, ali uvek manjak vremena. Iako su ovo samo izgovori, mnogi od nas ih koriste kako bi uverili kako sebe, tako i druge da im fizička aktivnost u ovom trenutku nije najpotrebnija. Iako svesni benefita koje sa sobom donosi vežbanje, većina će se radije odlučiti za ostajanje kod kuće i leškarenje, nego da prevale koji kilometar ili se pošteno oznoje i na taj način unaprede svoje zdravlje u svakom smislu.

Pošto su zahtevi s godinama i promenjenom dinamikom života kod mnogih porasli i potpuno se promenili, većina mladih mama danas nevezano da li radi ili ne, očekuje pomoć baka i deka u čuvanju dece. Iako će svi odlučno reći da oni nisu "uslužni servis" i da je to njihova volja da priskoče u pomoć, činjenica je da se mnogi oslanjaju na njih. Najgore je za mnoge mame kada treba da izbalansiraju između posla, deteta i vremena za sebe.

unsplash.com

Mnogi pored velikih obaveza teško pronalaze vreme da se posvete svom zdravlju i izgledu

Međutim, za Šarnet Betaj i unapređenje zdravlja i čuvanje dece je sopstveni izbor i ta dva cilja ona nosi na svojim leđima bez ikakvih problema. Iako bi možda i ova mama mogla da se osloni na nekoga da joj pričuva dete dok radi i trenira, ona to ne koristi.

Ona se u potpunosti oslanja na sebe i svoje kapacitete vodeći sa sobom tek rođeno dete na treninge. Joga instruktor koja pazi na svoj izgled i zdravlje, nijednog trenutka nije promenila svoje navike nakon rođenja deteta. Ovu mamu mnogi vežbači mogu zateći u teretani kako vežba i trenira na pokretnoj traci dok čuva u kengur torbi od marame svoje tek rođeno dete.

Angažovanost i dobra volja ove mlade žene i majke, mnoge je oduševila i motivisala da ostvare svoje ciljeve bez pronalaženja izgovora, mada je bilo i onih koji su komentarisali kako beba nije bezbedna na tom mestu.

 

- Ta majka neće dozvoliti da se bilo šta desi njenoj bebi...tako da opustite se. Beba je sigurna i uživa sa majkom.

- Volela bih da ovo radim sa sinom ali se osećam ludo...nema izgovora sledeći put.

- Vaša teretana je super što to dozvoljava.

- Ovako izgleda pravi superheroj i zovemo ga mama. 

- Ovo funkcioniše sa novorođenčetom ali ne i sa bebama iznad 6 meseci. Ali imaš svo moje poštovanje.- bili su neki od komentara.

Iako nije poznato do kada će majka voditi sa sobom svoje dete, sigurno je da se u prvim mesecima njegovog rođenja potpuno brine o njemu ne zapostavljajući stare navike i obaveze i pritom ne tražeći pomoć sa strane. Šarnet je u drugim objavama pokazala kako je tekla njena trudnoća i kako je i u tom periodu bila posvećena jogi i vežbanju u teretani. Osim toga nesebično je podelila i neke svoje trikove.

Naime, pna je u jednoj od svojih objava takođe na zahtev svojih pratioca pokazala i afrički način nošenja deteta odnosno metodu koju koristi kada čuva svoju devojčicu dok je u nekom poslu ili kada ide negde. Za to je koristila rastegljivu veću maramu kojom je obmotala svoje telo preko grudi i oko pojasa vezavši čvor sa strane kako bi pričvrstila "improvizovanu" torbu. Mnoge dame su bile oduševljene ovom tehnikom i nesebično podeljenim savetom rekavši kako će m sigurno biti od velike koristi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)